Mergi la conţinutul principal

Tâlharul “TUN”. A trântit pe jos o femeie şi i-a smuls poşeta în care avea 6 lei

o femeie de 55 de ani a trecut prin momente de groază, în luna februarie, când se deplasa pe Calea Călăraşilor: s-a trezit atacată de un individ • Costel Ţandură, zis “Tun”, din Baldovineşti, a tras-o pe femeie de geacă, iar ea s-a dezechilibrat, fiindu-i apoi smulsă poşeta • procurorii au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru tâlhărie calificată

 

După ce a comis o tâlhărie chiar pe Calea Călăraşilor, unde a atacat o femeie şi i-a smuls poşeta, un tânăr din Baldovineşti riscă acum să ajungă la închisoare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Costel - Viorel Ţandură, zis “Tun”, de 22 de ani, cercetat sub control judiciar pentru tâlhărie calificată.

Potrivit procurorilor, în data de 18 februarie 2017, la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a fost înregistrată plângerea persoanei vătămate Rodica I., care a sesizat faptul că, în aceeaşi seară, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, vizavi de benzinăria Lukoil, un bărbat necunoscut a împins-o şi a trântit-o la pământ. Acesta i-a smuls poşeta din mână şi a fugit cu ea. Din ancheta efectuată a reieşit faptul că, în seara respectivă, inculpatul Costel Viorel Ţandură se afla pe Calea Călăraşilor, intenţia lui fiind de a căuta femei cărora să le poată sustrage poşetele. Individul a observat-o pe Rodica I., care, întorcându-se de la serviciu, se deplasa prin zona respectivă. Ea avea în mână o poşetă şi o sacoşă cu câteva haine.

Inculpatul a abordate pe partea vătămată, din spate, a apucat-o de geacă şi a încercat să o tragă către o stradă lăturalnică. Victima şi-a pierdut echilibrul, după ce a fost trasă de geacă, ea dezechilibrându-se şi căzând pe sol. Atunci, tâlharul a tras de poşeta acesteia şi, în ciuda rezistenţei opuse, a reuşit să o smulgă din mâna victimei, fugind de  la faţa locului. Cu poşeta asupra sa, individul a mers în parcarea supermarketului XXL, unde a verificat poşeta, a luat din aceasta portofelul, apoi a aruncat-o în spatele unui cort. Verificând portofelul, individul a constatat că în interior se afla “imensa” sumă de 6 lei, plus un card de la o farmacie. El a luat banii şi cardul, iar portofelul l-a aruncat pe stradă. Din cauza întunericului şi a abordării din spate, victima nu a reuşit să vadă fizionomia inculpatului, susţinând doar că acesta era bărbat şi avea o geacă verde.

Procurorul de caz mai arată în rechizitoriul întocmit că, în această cauză, a fost audiat un martor, care a spus că, în seara de 18 februarie, în jurul orei 20.20, se afla în maşina personală în parcarea supermarketului Penny Market, ocazie cu care a observat venind dinspre casele de lângă acest magazin un bărbat care avea în mână o poşetă. La un moment dat, individul a fugit pe lângă cortul amplasat pentru un târg de haine, către partea din spate, ceea ce i s-a părut dubios martorului. După câteva minute, bărbatul care a observat tâlharul a mers împreună cu un agent de pază în spatele cortului din zonă şi cei doi au găsit poşeta aruncată, aceasta fiind luată de martor şi predată unei patrule de poliţie. Bunul a fost apoi perdat femeii tâlhărite.

Audiat în cauză, inculpatul Costel Viorel Ţandură a recunoscut fapta pentru care era cercetat, el declarând chiar faptul că în momentul când a comis fapta purta o geacă verde. A participat chiar şi la reconstituire şi le-a arătat poliţiştilor cum a procedat. Oricum, în cazierul acestuia apar şi alte fapte, el fiind sancţionat administrativ, de două ori, pentru infracţiuni de furt.

Tâlharul “Tun” a fost trimis acum în faţa instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro