Sutienul, salvarea sclavelor sexuale. Povestea tragică a femeilor traficate şi soluţia inedită pentru a le ajuta | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sutienul, salvarea sclavelor sexuale. Povestea tragică a femeilor traficate şi soluţia inedită pentru a le ajuta

"Am fost într-un loc întunecat. Nu te gândeşti că ai o altă opţiune. Fiecare minut era mai rău decât cel dinainte. Doar când te afli într-o asemenea situaţie îşi dai seama de ceea ce trăieşti", spune una dintre femeile traficate, scrie CNN.
Femeia din Mozambic, care a fost traficată pentru sex de la vârsta de 15 ani, spune că viaţa din care nu putea să scape a devenit singurul stil de viaţă pe care îl ştia: "Îţi fac lucruri oribile şi nu te plătesc niciodată. Nu te simţi nici măcar precum un sclav, pentru că în asemenea momente nu mai simţi nimic".
Femeia spune că a fost bătută de nenumărate ori şi s-a gândit să scape, dar nu a avut curajul să o facă până în ziua în care fiica ei i-a pus întrebări despre sex.
Dave Terpstra, un voluntar american care a văzut povestea femeilor traficate din Mozambic, a avut o idee inedită pentru a le ajuta pe acestea să supravieţuiască după ce scapă de teroarea sclaviei sexuale.
Bărbatul s-a mutat alături de familie în Mozambic şi a înfiinţat o organizaţie care strânge haine donate de oameni, pe care fostele sclave sexuale le vând pe străzi: "Industria hainelor uzate valorează miliarde de dolari în lume".
Dave Terpstra strânge sutiene, un obiect de îmbrăcăminte considerat un lux în Mozambic, pe care femeile traficate le vând în pieţele din ţară, câştigând astfel până la de trei ori mai mult decât salariul minim.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro