Mergi la conţinutul principal

Sute de viroze și pneumonii, în doar o săptămână, la Brăila

• săptămâna trecută, la nivelul județului nostru s-au înregistrat peste 600 de cazuri de viroze și pneumonii • nu au lipsit nici internările, fie că vorbim de copii de până la un an de zile, sau de persoane de peste 65 de ani • în același interval, medicii au raportat și 5 cazuri de gripă, dar nu s-a impus spitalizarea niciunui bolnav față de începutul acestui sezon, la Brăila, numărul cazurilor cu IACRS și pneumonii a crescut semnificativ

 

Sute de cazuri de viroze și pneumonii în județul Brăila, într-o singură săptămână! Este vorba de persoane confirmate în săptămâna 13-20 noiembrie, după cum informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Cele mai multe cazuri au fost cu infecții acute ale căilor respiratorii (IACRS), unde medicii au înregistrat aproape 500 de pacienți. Ratele de incidență cele mai crescute pentru IACRS s-au înregistrat la categoriile de vârstă 2-4 ani (95 de cazuri), 5-14 ani (181 de cazuri) și 15-49 de ani (92 de cazuri). Nu au lipsit nici internările. Astfel, din cauza complicațiilor IACRS s-a decis spitalizarea a 17 persoane, cele mai multe din categoriile de vârstă 0-1 ani (4 cazuri) și peste 65 de ani (6 cazuri).

Tot săptămâna trecută, la Brăila, în cabinetele medicilor de familie au fost consultați 122 de pacienți cu pneumonii, fiind afectate mai toate categoriile de vârstă. Mai exact, conform datelor centralizate transmise de către DSP Brăila, au fost raportate 22 de cazuri la copii de până la un an de zile, 20 de cazuri la copii de 2-4 ani, 33 de cazuri la categoria de vârstă 15-14 ani și 23 de cazuri la categoria 15-49 de ani. Din păcate, și în cazul lor s-a decis internarea, fiind vorba, mai exact, de 32 de pacienți care au necesitat spitalizarea. În majoritatea cazurilor vorbim de  copii de până la un an, unde s-au raportat 16 internări și copii de 2, 3 și 4 ani, aici fiind luați în evidență 9 pacienți.

De asemenea, în același interval, la Brăila au mai fost înregistrate și 5 cazuri de gripă clinică, doar că nu s-a impus și internarea.

Față de începutul sezonului rece, adică începutul lunii octombrie, la Brăila, numărul cazurilor cu IACRS  și pneumonii a crescut semnificativ. Vorbim, mai exact de 104 cazuri de IACRS și 36 de pneumonii, înregistrate în intervalul 03 octombrie – 09 octombrie 2022 și niciun caz de gripă. În schimb, în acea săptămână, 17 persoane cu viroze și pneumonii au fost spitalizate, din cauza complicațiilor.

Partea bună este că la Brăila, dar și în mai multe județe, campania de vaccinare antigripală a început mai devreme față de alți ani. În acest sens, livrarea de ser antigripal către direcțiile de sănătate publică a început la jumătatea lunii septembrie, când au fost distribuite, într-o primă etapă, 500.000 de doze. Dintre acestea, la Brăila au fost repartizate 34.781 de doze de vaccin, distribuit gratuit de Ministerul Sănătății, în două tranșe. La scurt timp, serul a fost direcționat către medicii de familie, pentru inocularea persoanelor vulnerabile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro