Mergi la conţinutul principal

Sute de polițiști pe străzi, în minivacanța de 1 Decembrie. Vor fi restricții de circulație pe Calea Călărașilor

647 de polițiști brăileni vor fi în stradă,  în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, după ce la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au fost dispuse măsuri suplimentare • sunt angrenați în acțiuni specifice 452 polițiști de ordine publică, 114 polițiști de la rutieră și 81 de la celelalte structuri, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor • pe data de 1 Decembrie, între orele 09:00-11:00, are loc ceremonialul militar și va fi restricționat traficul în totalitate pe Calea Călărașilor, între Bariera Călărașilor și Bulevardul Independenței

 

Pentru o minivacanță în siguranță, de 1 Decembrie, polițiștii brăileni sunt la datorie, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie. Echipaje complexe vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale, a incidentelor grave, pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul cetățenilor în caz de nevoie. Pentru ca brăilenii să se bucure în liniște și siguranță de Sărbătoarea Sfântului Andrei și celebrarea Zilei Naționale a României, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât 647 de polițiști brăileni vor fi în stradă,  în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie. Sunt restricții de circulație în data de 1 Decembrie.

Din totalul polițiștilor angrenați, 452 sunt polițiști de ordine publică, 114 polițiști de la rutieră și 81 de la celelalte structuri, în serviciul comunității, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor. „Polițiștii brăileni sunt la datorie, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea fluenței traficului. În acest sens, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locuri aglomerate și în proximitatea adunărilor publice, scopul nostru fiind prevenirea faptelor antisociale. Poliția rutieră va acționa pe raza întregului județ, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere, precum și prin intensificarea activităților  specifice, potrivit competențelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Precizăm faptul că, la data de 1 decembrie, pe raza municipiului Brăila, în intervalul orar 09:00-11:00, se va desfășura Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României, având ca punct culminant defilarea blocului de Paradă și defilarea Muzicii Militare, fiind restricționat traficul în totalitate pe Calea Călărașilor, între Bariera Călărașilor și Bulevardul Independenței”, au transmis polițiștii brăileni.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Rutier și Biroului Ordine Publică, împreună cu Poliția Locală Brăila, vor acorda sprijin de specialitate structurilor participante la parada ce va avea loc în cadrul Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României.

 

Sfaturi pentru cetățeni

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila sfătuiește cetățenii care intenționează să participe la manifestările publice ce se vor desfășura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură.

Pentru o călătorie sigură în condițiile scăderii temperaturilor și apariției fenemenelor meteo specifice anotimpului rece, poliția rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă strictețe regulile de circulație, să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere.

Șoferii sunt sfătuiți să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

-Dotați-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

- Informați-vă asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

- Evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului.

- Asigurați-vă că funcționează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât și cele de climatizare/degivrare.

- Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

- Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față.

- Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

- Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți mașina, dacă nu aveți atașat la acesta dispozitivul de tip „hands-free”. Totodată, evitați să conduceți dacă sunteți obosiți și nu consumați alcool!

Polițiștii vin cu recomandări și pentru pietoni. Le recomandă acestora să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiții de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. „Traversați prin locurile permise, după ce vă asigurați că șoferii au observat intenția de a traversa și fără a vă grăbi, pentru ca aceștia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiții de siguranță”, atenționează polițiștii.

Polițiștii brăileni recomandă tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție pentru a petrece minivacanța de 1 Decembrie în siguranță

LA MULȚI ANI  ȘI MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro