Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Tulcea a fost ridicată restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN22 Tulcea - Babadag şi pe DN22A Cataloi - Topolog. Pe celelalte sectoare ale drumurilor naţionale din judeţ (DN22 Smârdan - Tulcea, DN22D Măcin - Horia, DN22E Garvăn - I.C.Brătianu şi DN22F Izvoarele - Nalbant, restricţia pentru traficul greu se menţine.
VEZI ÎN OBIECTIV- VOCEA BRĂILEI LISTA DRUMURILOR JUDEŢENE BLOCATE DIN BRĂILA!
A fost redeschis DN11A Podu Turcului - Bârlad, deocamdată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, întrucât a viscolit puternic, zăpada fiind troienită. Pe DN24A Huşi - Murgeni se circulă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Încă este închis, în urma ninsorii abundente și a viscolului, DN24D Tulucești - Vârlezi (jud. Galați).
La această oră (13:15), pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa vântul bate cu putere, spulberând zăpada de pe câmp pe partea carosabilă, formând suluri, mai ales pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 45 şi 105. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire. Este necesar să se mărească distanţa între autovehicule şi să se ruleze cu viteză redusă, porţiunile de carosabil uscat alternând cu altele acoperite cu zăpadă. Sunt obligatorii anvelopele de iarnă. Întrucât acest fenomen se semnalează şi pe alte drumuri naţionale din sud-estul ţării, le recomandăm conducătorilor auto să-şi doteze autovehiculele cu lanţuri antiderapante şi lopată.
Pe DN1 Bucureşti - Braşov circulaţia a crescut în intensitate, desfăşurându-se uşor îngreunat în zonele Buşteni şi Sinaia.
Mare atenţie! În unele zone porţiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheaţă sau zăpadă!
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare, valabilă în intervalul 30 decembrie 2014, ora 20:00 - 2 ianuarie 2015, ora 10:00, referitoare la vreme deosebit de rece. De asemenea, în cursul zilei vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi în Dobrogea, spulberând zăpada deja depusă (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), în acest sens fiind emise şi atenţionări nowcasting.
Conform prevederilor H.G. nr. 1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată în data de 31 decembrie 2014, în intervalul orar 16:00-22:00, iar în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2015, în intervalul orar 6:00-22:00, pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Veştem şi pe DN39 Agigea - Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
ÎN PERIOADA ANULUI NOU, POLIŢIŞTII BRĂILENI VOR FI ÎN SLUJBA COMUNITĂŢII
În zilele următoare, 31 decembrie-4 ianuarie, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii brăileni vor fi la datorie, aşa încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte şi vor fi pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea brăilenilor.
SUTE DE POLIŢIŞTI LA DATORIE
În fiecare zi, în medie, vor acţiona cu mijloacele auto din dotare un număr de 115 poliţişti de ordine publică, 25 de la rutieră, 15 de la investigaţii criminale şi 12 de la alte structuri (investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase etc.), media zilnică a patrulelor auto care vor fi prezente pe raza judeţului nostru fiind de 53.
În mod deosebit, poliţiştii brăileni vor avea în atenţie şi manifestările publice organizate în aer liber (concerte şi spectacole) în municipiul şi judeţul Brăila.
Poliţiştii continuă să desfăşoare acţiuni care urmăresc verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, pentru a fi prevenite evenimentele negative generate de nerespectarea legislaţiei privind astfel de obiecte.
Cu ochii pe copii!
În această perioadă, poliţiştii recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.
Produsele obţinute în rezultatul arderii acestora pot influenţa dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.
Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.
SANCŢIUNI PENTRU FOLOSIREA MATERIALELOR PIROTEHNICE
În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice de divertisment se clasifică în următoarele categorii:
a) categoria 1 - articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse;
b) categoria 2, 3 şi 4 - articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni;
Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Poliţia Română atrage atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise.
Reţineţi: În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Steluţe; Lumânări scânteietoare; Jerbe cu scântei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliţi etc.).
Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.
Mai trebuie menţionat faptul că, articolele pirotehnice din categoriile 1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.