Mergi la conţinutul principal

Sute de pensionari executati silit

Peste 700 de pensionari braileni nu-si primesc integral pensiile, din cauza ca au acumulat datorii la banci sau la plata diverselor utilitati. In evidentele Casei Judetene de Pensii Braila figureaza mai exact 714 persoane carora li se retine lunar o suma din pensie, pana cand debitele inregistrate sunt recuperate. Numai de la inceputul lunii ianuarie, suma totala retinuta de CJP Braila, pe baza unor sentinte judecatoresti se ridica la 109.547 lei (1,095 miliarde de lei vechi). Din nefericire, doar unii dintre ei sunt vinovati ca au ajuns in aceasta situatie, in urma contractarii unor credite bancare, pe care nu au mai putut sa le plateasca. In cele mai multe cazuri, batranii au cazut victime altor persoane, uneori chiar propriii copii, pe care i-au girat si care "au uitat" sa-si onoreze obligatiile. Acestora li se adauga si pensionarii care nu si-au platit intretinerea, lumina sau apa si care au fost dati in judecata de furnizori pentru recuperarea debitelor acumulate. Pe langa executorii bancari si cei judecatoresti, si Administratia Financiara isi recupereaza datoriile cu ajutorul CJP Braila.

Cel mai mare debit: 77.747 lei

Trebuie sa precizam ca, desi numarul datornicilor vanduti nu este foarte mare, reprezentand sub 1% din numarul total al pensionarilor de la nivelul judetului, debitele pe care le inregistreaza unii dintre ei sunt adevarate recorduri. Astfel, una dintre cele mai mari sume pe care Administratia Financiara incearca sa o recupereze de la un pensionar reprezinta o regularizare de venituri, care a creat un debit de 77.747 lei (777,47 milioane de lei vechi). Cel mai mare debit pe care incearca sa-l recupereze executorii judecatoresti de la un pensionar este de 47.291 lei, iar recordul inregistrat la executorii bancari este de 34.175 lei. In evidentele CJP Braila figureaza 117 solicitari, de la sase executori judecatoresti, care incearca sa recupereze debite create pentru neachitarea apei, luminii sau a intretinerii. Alte 200 de retineri sunt de la executorii bancari ai celor 16 banci la care pensionarii au facut credite si nu le-au putut achita.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro