Mergi la conţinutul principal

Sute de păsări de curte moarte, în comuna Salcia Tudor

• informaţia ne-a fost transmisă din surse credibile, însă nici oficialităţile locale şi nici reprezentanţii DSV nu au confirmat-o

 

Fenomen ciudat şi totodată alarmant în comuna Salcia Tudor. Surse demne de încredere ne-au informat că în mai multe gospodării din localitate ar fi murit, recent, toate păsările - găini, raţe, gâşte şi alte orătănii crescute de săteni. “Este o situaţie nemaiîntâlnită, să moară atâtea păsări într-un timp atât de scurt! Oamenii sunt speriaţi, nici nu ştiu cum să procedeze. Unii au îngropat deja toate păsările moarte”, ne-a transmis sursa noastră, care are rude în localitatea respectivă şi ar fi văzut la faţa locului cum stă situaţia.

Ciudat este faptul că nici autorităţile locale şi nici Direcţia Sanitar Veterinară Brăila nu au cunoştinţă, oficial, despre cele sesizate. Primarul Salciei Tudor, Florin Moroiu, ne-a declarat, ieri după-amiază, că nu a auzit nimic în acest sens. “La Primărie nu ne-a anunţat nimeni despre aşa ceva. O să ne interesăm să vedem dacă au fost astfel de probleme la noi în localitate”, ne-a spus primarul.

Nici Direcţia Sanitar Veterinară nu a primit sesizări pe această temă. “Nu avem date din teritoriu care să confirme astfel de probleme. Nici medicul veterinar zonal, nici cel de circumscripţie, din Salcia Tudor, nu au fost înştiinţaţi de săteni că ar fi murit păsările domestice din vreo gospodărie. Vom încerca să vedem despre ce este vorba”, ne-a informat Dragoş Frigioiu, purtătorul de cuvânt al DSV Brăila.

Rămâne de văzut ce s-a întâmplat de fapt la Salcia Tudor. Până în acest moment, pe raza judeţului nostru nu a fost confirmat vreun focar de gripă aviară. Temuta boală a apărut, în luna ianuarie a acestui an, în judeţul Maramureş, însă de atunci nu s-a mai auzit nimic pe această temă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro