Mergi la conţinutul principal

Sute de mii de euro pentru dezvoltarea serviciilor sociale din regiunea S - E

Sala Mare a Prefecturii a gazduit, joi, 27 septembrie, lansarea unei noi scheme de finantare nerambursabila - "Servicii sociale" din cadrul Programului Phare 2006 "Coeziune economica si sociala". Suma totala pusa la dispozitie este de 7 milioane de euro, regiunii Sud-est revenindu-i 974.000 de euro.
Pentru miile de euro pot scrie propuneri de proiecte reprezentanti ai judetelor Buzau, Braila, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea. Finantarea are drept scop incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile. Este vorba despre copii, adulti, virstnici care au nevoie de centre de zi si vocationale (inclusiv terapie ocupationala), consiliere pentru persoane care au vicii, in sensul ca sint dependente de alcool, droguri, pentru persoane cu dizabilitati. Tot in categoria grupurilor defavorizate intra si persoanele neglijate, familiile aflate in stare de dificultate, tineri care parasesc institutiile de protectie a copilului, persoane fara adapost, victime ale violentei. Pot fi solicitanti principali de finantare: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, serviciile publice de asistenta sociala, spitale, scoli, universitati, penitenciare, politie, biserici. Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) incurajeaza autoritatile locale sa incheie parteneriate cu alte autoritati publice, organizatii neguvernamentale. "Proiectele depuse trebuie sa furnizeze servicii sociale cu caracter primar sau servicii sociale specializate. Pentru prima categorie finantarea va fi intre 10.000 si 75.000 de euro, iar pentru cea de-a doua categorie, va fi intre 100.000 si 200.000 de euro. Finantarea nerambursabila acordata nu poate depasi 90% din totalul costurilor eligibile ale proiectelor. Diferenta de 10% trebuie finantata din resursele proprii ale solicitantului, ale partenerilor sau din alte surse decit cele ale bugetului Comunitatii Europene", a precizat Gabriel Ciubuc, responsabil informare si publicitate, reprezentant al Organismului intermediar pentru programul operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane - Regiunea Sud - Est (OI POS DRU SE).
Un solicitant poate depune mai mult de o propunere de finantare cu conditia ca pentru fiecare proiect sa existe o echipa de management diferita. Unui solicitant i se poate acorda mai mult decit o finantare nerambursabila in cadrul acestei scheme de finantare daca nu se constata o suprapunere a activitatilor din proiecte si daca are capacitate suficienta pentru a furniza toate resursele necesare fiecarui proiect. Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 7 decembrie 2007. Autoritatea contractanta este Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din cadrul MMFES. Pentru a obtine Ghidul solicitantului pentru schema de finantare nerambursabila Phare in format electronic, cei interesati pot accesa pagina de internet AMPOSDRU, la adresa http://www.mmssf.ro/website/ro/amposdru a.jsp. Pentru informatii suplimentare poate fi contactat Gabriel Ciubuc la tel. 0239/613301 sau e-mail oir se@oiposdru.ro. La actiunea de ieri desfasurata la Sala Mare a Prefecturii ar fi trebuit sa participe si ministrul secretar de stat Valer Bindea, dar acesta nu a mai venit, reprezentantii Organismului intermediar pentru programul operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane - Regiunea Sud - Est, prezenti la actiune precizind ca a fost ocupat cu alte activitati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu