Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de joburi pentru braileni la bursa generala a locurilor de munca

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila organizeaza, in data de 20 aprilie 2007, incepind cu ora 9.00, "Bursa generala a locurilor de munca". Evenimentul are loc sub egida "Anul egalitatii de sanse pentru toti". Actiunea se va desfasura in municipiul Braila la Sala Polivalenta "Danubius", in orasul Faurei la Casa de Cultura din str. Republicii, nr.44, in orasul Insuratei la Sala de Sedinte a Primariei, situata pe Sos. Brailei, nr.18.
Institutia braileana a contactat pentru aceasta actiune, pina la aceasta data, peste 1440 angajatori, din care 76 au confirmat participarea cu 620 locuri de munca in urmatoarele domenii: industria constructiilor metalice si a produselor din metal - 21,8%, constructii -13,1 % , comert -11,1 %, fabricarea articolelor de imbracaminte - 8,9 %, industria altor mijloace de transport - 8,7 %, agricultura - 8,5 %, industria de masini si echipamente - 8,2%, industria alimentara si a bauturilor - 4,5 %, alte activitati de prestare servicii pentru intreprinderi - 3,9%, silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe - 2,3%, fabricarea lemnului si a produselor din lemn - 1,8 %, industria metalurgica - 1,8 %, fabricarea altor produse din minerale nemetalice -1,5 %, administratie publica si aparare - 1,3 % si sub 1 % - hoteluri si restaurante, cercetare-dezvoltare, edituri, tranzactii imobiliare, fabricarea celulozei, hirtiei si a produselor din hirtie, transporturi terestre, activitati ale gospodariilor private.
Cele mai putine locuri de munca sint pentru persoanele cu studii medii: 5,2% in timp ce pentru cei cu studii superioare procentul este de 7,4 % meseriile solicitate fiind: director vinzari, contabil sef, arhitect, subinginer constructii civile, industriale si agricole, inginer instalatii pentru constructii, inginer electric, inginer automatist, inginer electronist, inginer electrotehnist, inginer productie, inginer electromecanic, inginer mecanic, inginer T.C.M. , inginer proiectant, inginer metalurg, inginer tehnolog, inspector coordonare daune, economist, inginer economist, asistent manager. Foarte multi agenti economici solicita muncitori calificati , procentul fiind de 62,1 % muncitori calificati. Numai 25,3 % de posturi sint pentru muncitori necalificati, meseriile oferite fiind: ingrijitor cladiri, spalator vehicule, incarcator-descarcator, muncitor necalificat in constructii, agricultura si ambalator granule, femeie de serviciu. "Anual, institutia noastra organizeaza 4 burse. Aceasta este prima actiune de acest tip din acest an. In evidentele noastre figurau, la sfirsitul lunii martie, 7282 de persoane fara loc de munca, rata somajului fiind de 5,4%. Cei mai multi dintre ei, 70,65%, sint din mediul rural", a precizat Laurentia Vasilescu, purtator de cuvint al AJOFM. Dintre cele 620 de posturi vacante, 542 sint pentru municipiul Braila, 45 sint pentru Faurei si 33 pentru Insuratei. In cadrul actiunii vor fi amenajate standuri separate pentru: mediere, consiliere privind cariera si formarea profesionala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii