Mergi la conţinutul principal
Operațiunea “Indicatorul” continuă și în 2022

Sute de indicatoare vandalizate, înlocuite de SUPAGL

* anul trecut, au fost înregistrate noi vandalizări ale indicatoarelor rutiere, cele mai multe în cartierele Radu Negru și Nedelcu P. Chercea, precum și în Centrul Vechi * alte indicatoare au fost distruse în urma unor evenimente rutiere * în compensare, sute de indicatoare au fost montate, în anul 2021, în toată Brăila, urmând ca, în 2022, să fie "luate la pas" cartierele de case - Chercea, Radu Negru, Strada Roșiorilor, Strada Ștefan cel Mare, Strada Mihai Bravu * vor fi montate indicatoare și în noul cartier din spatele Kaufland Viziru

 

Eforturi susținute întreprinse de SUPAGL pentru stoparea distrugerilor și pentru fluidizarea traficului rutier din municipiu.

În ciuda eforturilor depuse de oamenii legii și de autorități, semnele de circulație și stâlpii metalici de susținere a acestora, din municipiu, sunt în continuare vandalizate de indivizi certați cu legea și cu bunul simț. Potrivit conducerii Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală Brăila (SUPAGL), cele mai multe acte de vandalism - fie că este vorba de grafitti sau de loviri - au fost semnalate în cartierul Nedelcu P. Chercea, în cartierul Radu Negru și în Centrul Vechi. Potrivit statisticilor SUPAGL, în anul 2021, au fost distruse mai multe indicatoare în urma unor evenimente rutiere produse pe Strada Griviței, pe Strada G-ral Eremia Grigorescu și pe Calea Galați.

Potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, în anul 2021, au fost montate pe domeniul public al municipiului nu mai puțin de 800 de semne de circulație, cele mai multe cu simbolul STOP (118 bucăți). Au mai fost montate următoarele indicatoare rutiere: oprirea interzisă (44), acces interzis 3,5 t (35), cedează trecerea (84), trecere de pietoni (19), presemnalizare TP (7), ocolire prin dreapta cu LED (1), ocolire stânga/dreapta cu LED (3), sens unic (5), TP cu LED (17), curbă la dreapta (1), curbă la stânga (1), curbă deosebit de periculoasă (2), limită de viteză 30 (5), drum fără ieșire (1), atenție loc joacă (12), presemnalizare sens giratoriu (1), atenție tramvai (2), presemnalizare semafor (3), interzis viraj stânga (6), interzis viraj dreapta (4), staționarea interzisă (7), atenție copii (4), parcare (7), panouri adiționale parcări de reședință (300), ocolire prin dreapta (6), persoane cu dizabilități (H) (43 bucăți), accesul interzis (27), intrare/ieșire localitate (8), panouri adiționale stații TAXI (10), panouri rutiere de orientare (dimensiuni mari) (14), limită de viteză pe categorii (30/50 km/h, 2 bucăți) și oglinzi rutiere (4).

"În anul 2022, se va interveni în cartierele de case, respectiv Nedelcu Chercea, Radu Negru, Strada Roșiorilor, Strada Ștefan cel Mare, Strada Mihai Bravu, iar numărul estimativ al indicatoarelor rutiere care se vor monta (înlocui) este de 200 de bucăți. De asemenea, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila - Biroul Rutier, am stabilit Planul de sistematizare rutieră a cartierului situat în spatele supermarketului Kaufland Viziru, fapt ce implică montarea unui număr de 25 de indicatoare rutiere", a mai precizat directorul SUPAL Brăila, Dumitru Munteanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro