Mergi la conţinutul principal

Sute de deţinuţi şi-au exercitat dreptul de vot

 

Arestaţii preventiv şi deţinuţii au mers la vot. În Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila se află încarceraţi 12 brăileni acuzaţi de comiterea unor infracţiuni, dintre care 10 cu drept de vot. După cum a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, dintre aceştia, 10 şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota. La nivelul judeţului este şi un arestat la domiciliu, însă, acesta nu a solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale.
Şi deţinuţii din Penitenciarul Brăila şi Penitenciarul Tichileşti au fost în febra votării. Astfel, la nivelul Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti şi-au exprimat intenţia de a vota 156 de persoane condamnate care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Începând cu ora 9.00, tinerii aflaţi în spatele gratiilor au putut vota, în incinta penitenciarului, unde a fost amenajat un spaţiu corespunzător amplasării urnei speciale şi a cabinelor de vot. "Întregul proces de vot a fost coordonat de reprezentanţii biroului secţiei de votare nr. 247 din comuna Tichileşti din raza teritorială a unităţii penitenciare", a precizat Ionel Dincă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
La Penitenciarul Brăila, peste 450 de deţinuţi au îndeplinit condiţiile pentru a participa la procesul de votare. Deţinuţii au votat în clubul persoanelor private de libertate unde s-au amplasat cabinele de vot. După cum ne-a declarat cms. şef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila, 459 de persoane private de libertate au îndeplinit condiţiile legale pentru a vota, însă, în final, au votat 455 de deţinuţi, întrucât patru dintre ei s-au răzgândit. La ora 14.15, la Penitenciarul Brăila s-a încheiat procesul de votare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro