* procesiunea a pornit de la Biserica „Sfânta Cuv. Parascheva”, pe Calea Călărașilor, și a continuat până la Catedrala „Nașterea Domnului” * acolo, credincioșii au fost întâmpinați de ierarhul Dunării de Jos * preoți, copii, tineri și vârstnici, cu icoana Întrării Domnului în Ierusalim, cu steaguri și ramuri de salcie în mâini, s-au rugat Domnului pentru pace și prosperitate * ÎPS Casian i-a premiat pe elevii calificați la faza națională a Olimpiadei de la Religie
Orașul întreg în sărbătoare, cu prilejul sărbătorii Floriilor - Intrarea Domnului în Ierusalim, care a coincis, anul acesta, cu Paștele catolic. Sute de brăileni au participat la Pelerinajul de Florii, alte mii au umplut lăcașurile de cult din municipiu și județ, cu ramuri de salcie în mâini și cu speranță în suflete.
„Sâmbătă, 8 aprilie, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în municipiile Brăila, Galați, precum și în alte localități din cele două județe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos, s-a desfășurat tradiționalul Pelerinaj de Florii, care amintește de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului. Anul acesta, pelerinajul a început la Brăila, unde preoții și credincioșii de la bisericile din oraș s-au întâlnit la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Alaiul format din copii, tineri, profesori și credincioși a pornit în procesiune pe Calea Călărașilor, către Catedrala „Nașterea Domnului”, precizează pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
În procesiune s-au aflat, de asemenea, olimpicii la Religie și dascălii lor, precum și preoți din mai toate colțurile urbei, în frunte cu părintele protopop Ștefan Constandache, vrednicul slujitor al altarului de la Biserica „Sf. Ilie”.
Ajunși la Catedrala „Nașterea Domnului”, pelerinii au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat. Părintele Arhiepiscop a citit Sfintele Evanghelii din Sâmbăta Sfântului și Dreptului Lazăr și de la Utrenia Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim și a rostit un emoționant cuvânt de învățătură despre importanța manifestării credinței noastre prin participarea la astfel de procesiuni pașnice și înălțătoare, dar mai ales prin dragostea arătată față de semenii noștri aflați în nevoi și în neputințe. „Brăila este o grădină a Maicii Domnului”, le-a spus ierarhul brăilenilor sosiți la Catedrală, în ajunul Floriilor, binecuvântându-i cu Sfânta Evanghelie.
Ierarhul Dunării de Jos a oficiat apoi slujba de sfințire a stâlpărilor (a ramurilor de salcie aduse de credincioși), după care i-a stropit pe cei prezenți cu agheasmă. Iar la final, Părintele Arhiepiscop Casian i-a premiat pe elevii calificați la etapa națională a Concursului interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească” și pe cei admiși la etapa națională a Olimpiadei de Religie, oferindu-le diplome și daruri, dar și cuvinte de încurajare.
De la Brăila, ierarhul a mers la Galați, pentru a-i binecuvânta pe credincioșii participanți la Pelerinajul de Florii. În Arhiepiscopia Dunării de Jos, astfel de procesiuni s-au mai desfășurat în localitățile Însurăței, Făurei, Ianca, Tecuci, Târgu Bujor, Corod, Matca, Liești-Bucești-Șerbănești, Berești, Pechea, Tudor Vladimirescu, Nicorești și Toflea.
În Duminica Floriilor, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Nicolae” din Galați. Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe credincioși să înmulțească în săptămâna care a mai rămas până la Înviere - Săptămâna Patimilor - rugăciunea, pocăința, faptele bune și frățietatea, „ca prin acestea să ne putem curăți sufletele pentru a primi lumina Sfintei Învieri”.