Mergi la conţinutul principal

Susţine performanţa! “Velocity” vrea să înfiinţeze 6 cluburi de robotică în şcolile brăilene

• pentru ca visul lor să devină realitate, echipa de robotică a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci” şi-a înscris acest proiect pe platforma Narada, o platformă online care reuneşte oameni de business şi care acordă finanţări pentru iniţiativele ce aduc un impact în educaţie • în prima etapă, proiectul echipei “Velocity” are nevoie de 1.000 voturi pentru a se califica mai departe în competiţie • îi puteţi susţine şi voi cu un vot la următorul link: https://narada.ro/proiect/sustine-performanta-prin-activitati-educationale-de-tip-stem/

 

Atunci când cunoşti succesul, e important să le oferi şi altora din ceea ce ştii. La asta s-a gândit şi echipa de robotică “Velocity” a Colegiului Naţional “Gheorghe Munteanu Murgorci”, care vrea să înfiinţeze 6 cluburi similare în şcolile din Brăila şi astfel să răspândească pasiunea pentru robotică şi pentru educaţia în domeniile STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică). Iar pentru ca visul lor să devină realitate, “Velocity” are nevoie de susţinerea noastră. Concret, Paul Pruş, profesorul coordonator al echipei şi fondatorul clubului de robotică al liceului, a găsit o metodă ca iniţiativa lor să devină realitate mai repede decât şi-au imaginat. Şi cum altfel decât printr-o competiţie! Doar că de data aceasta nu este vorba despre o competiţie de robotică, ci una de proiecte. Prof. Paul Pruş a înscris proiectul “Susţine performanţa! – prin activităţi de tip STEM” pe paltfoma Narada, o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acţiune, care, de-a lungul timpului, au crescut proiecte de business pioniere în domeniile lor de activitate, iar acum oferă finanţare ideilor care oferă o soluţie eficientă şi rapidă de modernizare a educaţiei.

Prin acest proiect, “Velocity” îşi propune implementarea unor cercuri de robotică, având direct beneficiari un număr de 60 de elevi de gimnaziu. Fiecare cerc de robotică va fi format din cel puţin 10 elevi membri şi câte un profesor coordonator. Prin intermediul Narada, cercurile vor avea la dispoziţie kit-uri LEGO MINDSTORM EV3 şi alte materiale necesare pentru ca echipa “Velocity” să poată pregăti şi mentora echipele nou formate.

“«Velocity» este prima echipă brăileană de robotică, din care azi fac parte 40 de elevi de liceu. Cu ambiţie, pasiune şi creativitate, în numai 3 ani au dezvoltat proiecte impresionante, cu rezultate pe măsură. Au participat la cele mai puternice concursuri de profil, iar încrederea în ei le-a fost recompensată. Robotul care rezolvă cubul rubik şi cel construit pentru ecologizare le-au adus premii şi recunoaştere la nivel naţional. Până acum membrii «Velocity» au învăţat să funcţioneze în echipă, şi-au dezvoltat spiritul antreprenorial şi capacitatea de a rezolva probleme. În plus, au înţeles cât de important este să aducă valoare comunităţii din care fac parte. Acum îşi propun să ducă lucrurile mai departe. Vor selecta 6 şcoli gimnaziale, din judeţul Brăila, în care să implementeze cercurile, în funcţie de nivelul de implicare şi de interesul arătat de elevi şi profesori”, spune prof. Paul Pruş.

În 3 luni de la aprobarea proiectului vor fi stabilite şcolile câştigătoare. Ulterior, echipa de robotică “Velocity” va susţine ateliere de robotică săptămânale, 3 workshop-uri de prezentare a activităţii pentru echipele mentorate, va aloca 2-3 membri cu rol de mentor pentru fiecare şcoală şi va asigura o platformă comună pentru comunicare. Mentorii vor transmite din experienţa lor, vor forma echipele şi le vor pregăti pentru participarea la concursuri precum World Robot Olympiad şi FIRST LEGO League.

“Transformarea concretă pe care proiectul o aduce în comunitate o reprezintă cele peste 350 de ore pe care membrii echipei le va petrece cu cele 6 grupuri de robotică, în primele 12 luni de la implementare, dar şi impactul pozitiv asupra acestora, în calitate de mentori şi coordonatori ai proiectului. Pe scurt, «Susţine performanţa» va ajuta cei 100 de elevi implicaţi să lucreze mai bine în echipă, să exerseze vorbitul în public, să împărtăşească experienţa şi să-şi dezvolte inteligenţa emoţională. Simultan, robotica stimulează creativitatea şi ajută la formarea logicii, a gândirii critice şi a capacităţii de a rezolva probleme”, argumentează mentorul echipei de robotică “Velocity”.

Costul total pentru implementarea acestui proiect este de 22.573 lei, finanţarea fiind acordată în totalitate de Narada. În prima etapă, pentru a merge mai departe în competiţia de proiecte educaţionale, “Velocity” trebuie să adune 1.000 de voturi pe platforma online dedicată. Un vot durează mai puţin de 1 minut însă îi ajută pe aceşti elevi să îşi împlinească visul. Şi nu doar al lor, ci şi a altor copii din şcollie brăilene care vor să descopere robotica.

Aşadar, “dacă vreţi să încurajaţi performanţa tot ce trebuie să faceţi este să acordaţi un vot proiectului echipei “Velocity” la următorul link: https://narada.ro/proiect/sustine-performanta-prin-activitati-educationale-de-tip-stem/

Ce este Narada?

Narada este o platformă online care pune la dispoziţie toate instrumentele de care un profesor sau un învăţător are nevoie pentru a sprijini un proiect în favoarea unei educaţii mai bune pentru elevii săi. Obiectivul Narada este de  a aduce laolaltă profesorii – leader şi sponsori capabili să ofere sprijin pentru cauza formării unei naţiuni mai bune.

În viziunea Narada, un sistem de educaţie modern dezvoltă, în primul rând, cele mai importante abilităţi ale prezentului şi viitorului: gândire critică, creativitate, autonomie, responsabilitate etc şi, în egală măsură, e capabil să se adreseze nevoilor de bază ale elevilor.

Sponsorii proiectului Narada sunt companii, începând de la cele mici, locale, până la multinaţionale, care sunt interesate să ofere resursele necesare proiectelor care pot aduce o schimbare benefică în educaţie.

.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro