Mergi la conţinutul principal

Surpriza lunii august de la «West Clinique»: Spital privat, în curând, la Brăila

• managerul clinicii anunţă că, în cursul acestei luni, se va începe proiectul tehnic pentru spitalul privat cu profil chirurgical • termenul de finalizare a unităţii sanitare este 2020 • până atunci, “West Clinique” se va extinde cu încă o structură medicală, gata până anul viitor, cel târziu, cu discipline la care pacienţii nu au acces în acest moment la spitalele publice din zonă • clinica face angajări de medici şi asistente medicale, iar selecţia va fi una riguroasă, după cum şi-a propus managerul • pacienţii de la medicii de familie ai “West Clinique” au parte de consultări gratuite la toate specialităţile clinicii şi o reducere de 25% la alte investigaţii şi intervenţii de microchirurgie • un nou medic de familie, care are cabinet în cartierul Vidin, se va alătura clinicii

 

Pentru luna august, “West Clinique” vine cu o surpriză de proporţii pentru brăileni: managerul Maranda Enciu anunţă începerea proiectului tehnic pentru realizarea spitalului privat în municipiul nostru. Aceasta ne promite o unitate sanitară ultramodernă cu profil chirurgical, cu o suprafaţă de circa 1.800 metri pătraţi, structurată pe şase nivele: demisol, parter plus patru etaje. Pe lângă faptul că pacienţii vor renunţa la drumul la Bucureşti pentru operaţii minim-invazive, se vor crea aproape 80 de noi locuri de muncă pentru medici şi asistenţi medicali. CV-urile se pot depune încă de pe acum, pentru că procesul de selecţie va fi unul riguros.

“Intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare, de la medicina de ambulator la cea de spitalizare continuă. Unitatea medicală va avea douăzeci de paturi cu spitalizare de zi şi spitalizare continuă. Toate operaţiile vor fi programate, nu tratăm urgenţe medicale! Intervenţiile chirurgicale pe care le vom realiza vor fi minim-invazive, în principal în domeniul chirurgiei generale, chirurgie estetică, chirurgie plastică, ginecologie şi ortopedie traumatologie. Este nevoie să avem o unitate proprie cu paturi, pentru că pacienţii care vin acum în ambulator la «West Clinique» merg pentru a se opera la medicii noştri colaboratori din Bucureşti. În acest mod, pierdem noi, pierde pacientul care plăteşte mai mult decât ar fi plătit la noi, şi pierde şi Brăila. În contextul în care vom avea acest spital, se vor crea între 50 şi 80 locuri de muncă pentru medici şi asistenţi medicali, foarte bine plătite, iar taxele către bugetul local vor fi semnificative. Proiectul a fost discutat încă de acum 3 ani la Ministerul Sănătăţii. Am fost personal, am discutat şi nu e nicio problemă, există cerere şi partea cea mai interesantă este că lunar pleacă din ambulatorul nostru circa 30 de pacienţi pentru intervenţii chirurgicale la Bucureşti, pentru că sunt operaţii minim-invazive. De ce preferă pacienţii operaţiile minim invazive? Pentru că durata medie de spitalizare scade faţă de cea cu abordul clasic şi riscul de infecţii nosocomiale este mai scăzut. Practic, prin spital, noi vrem să creăm o unitate sanitară în care se vor realiza tratamente chirurgicale minim invazive cu durată medie de spitalizare 24 – 72 ore. Să eliminăm riscul infecţiilor nosocomiale. Ne-am propus ca indicatorul să fie spre zero. Vrem să creştem nivelul îngrijirilor de sănătate prin angajarea unui personal pregătit şi care este dedicat pacientului”, ne-a declarat Maranda Enciu.

Aceasta a mai spus că are semnale din partea mai multor asistenţi medicali plecaţi în Anglia şi Germania care vor să se întoarcă în Brăila şi să colaboreze cu “West Clinique”. Aceştia au un atu, în sensul că tehnica inovativă folosită în aceste ţări este uimitoare şi nu vor avea probleme în a lucra cu aparatura medicală ultramodernă de la clinica privată. În schimb, cei care sunt şcoliţi în România au nevoie de o pregătire de 2 ani pentru a putea folosi aparatele medicale, aşa cum ne-a povestit Enciu.

Şi medicii sunt aşteptaţi cu braţele deschise la “West Clinique”. “Ne dorim să angajăm medici oftalmologi, medici de familie, cardiologi şi căutăm colaboratori pentru hematologie, psihiatrie şi pneumologie. În spitalul privat, fiecare pacient va fi consiliat şi de un psihiatru înaintea intervenţiei. De ce să vină medicii la «West Clinique»? Pentru că suntem consideraţi cel mai bun angajator din România, fără falsă modestie! Fraza asta îi aparţine unui medic din Bucureşti, care a colaborat cu noi timp de 2 ani şi care a trebuit să renunţe la colaborare din motive personale”, ne-a precizat managerul.

Şi dacă tot am vorbit de angajări, echipei “West Clinique” tocmai i s-a mai alăturat un medic ginecolog. Este vorba de dr. Anca Constantin, medic primar obstretică ginecologie, brăileancă la origine, dar care colaborează şi cu un spital din capitală. Aceasta va realiza şi intervenţii în ambulator. De asemenea, cu ajutorul laserului din dotarea clinicii, se pot realiza intervenţii minim invazive privind incontinenţa urinară.

 

O nouă structură medicală, gata anul viitor

Termenul de finalizare pentru spitalul privat este 2020. Numai că, până atunci, managerul nu stă cu mâinile în sân şi are deja în plan deschiderea unei alte structuri medicale, până anul viitor cel târziu!

Această unitate medicală va veni cu specializări noi, care nu există încă la spitalele de stat din zonă. “Între timp, nu putem aştepta acest proiect, de aceea ne-am gândit să demarăm pe o perioadă scurtă, de circa un an, o nouă structură medicală. Avem deja discuţii cu instituţii de credit şi diverşi proprietari de clădiri. Suntem într-o fază avansată, sperăm ca la sfârşitul lunii septembrie să decidem locaţia pentru amenajare. Ne-am dori să oferim acces la disciplinele medicale şi tratament la care pacienţii nu au în spitalele publice. Nu ne dorim o concurenţă la sistemul public. Spitalele din Brăila se modernizează, medicii sunt buni. Noi nu venim ca o alternativă, ci ca o completare cu alte tehnici şi discipline medicale”, a adăugat managerul Enciu.

 

Avantajele pacienţilor «West Clinique» care au bilete de trimitere

Pacienţii care trec pragul clinicii private brăilene au o serie de avantaje de pe urma unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Spre exemplu, la ORL, aceştia au parte de consultaţii şi investigaţii specifice, după caz: endoscopii şi fibroscopii, aspiraţii, spălături auriculare, extracţii dop cerumen, toate în baza aceluiaşi bilet de trimitere. Pacientului i se eliberează reţetă compensată, după care, dacă este necesar, este programat la un alt control.

La ORL o puteţi găsi pe dr. Raluca Arhire, care are program de luni până vineri, dar şi două sâmbete pe lună, celelalte două zile de sâmbătă fiind acoperite de dr. Armand Agache, medic ce vine de la Bucureşti pentru pacienţii din Brăila şi nu numai. “Am considerat că ORL-ul este o disciplină solicitată mult de către pacienţi şi de aceea ne-am hotărât să o avem disponibilă şi sâmbăta”, ne-a precizat managerul clinicii.

La dermatologie, dr. Virginia Kaperonis oferă consultaţii gratuite, iar dacă este cazul, pacienţilor li se realizează dermatoscopii pentru fiecare leziune, o examinare atentă cu lampa UD şi electrocauterizări papiloame, verugi, totul în baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Cei care nu au acest bilet, plătesc sume importante de bani pentru aceste investigaţii.

Programul la dermatologie este de marţi până sâmbătă şi este disponibil pe site-ul clinicii, la recepţie şi pe Facebook.

La diabet şi nutriţie, dr. Aurora Caracostea, supraspecializată în nutriţie, realizează gratis, în baza biletului de trimitere, consultaţii, diferite teste specifice diabetului, iar glicemia şi hemoglobina glicozilată sunt testate gratuit la pacienţii care nu au nicio posibilitate de plată. Rezultatul pentru hemoglobina glicozilată este gata în 6 minute, lucru ce ajută medicul să stabilească cu acurateţe diagnosticul şi să prescrie tratament, dacă se impune.

Conducerea clinicii private a declarat “război” diabetului. Va fi identificat un anumit număr de pacienţi cu neuropatie diabetică care să beneficieze gratuit de îngrijiri medicale de specialitate, chiar şi la domiciliu. Totul face parte dintr-un program pilot iniţiat chiar de “West Clinique”. Concret, persoanele care vor fi selectate pentru acest program, vor avea parte de pansamente speciale, de curăţarea plăgilor, de doppler gratuit etc. “Am văzut că se ajunge de multe ori la agravarea stării de sănătate şi ne dorim ca un număr de pacienţi să beneficieze anual de servicii la cele mai înalte standarde şi, chiar dacă nu plătesc, să poată fi trataţi la un nivel la care nici nu-şi închipuiau că se poate la Brăila. Este o politică a companiei noastre de a ne implica pe partea socială. Vom activa şi «Asociaţia West Clinique», care este înfiinţată de 3 ani şi prin care am ajutat permanent persoane cu analize medicale. O vom implica pe doamna doctor Violeta Bratu, medic de familie, în asociaţie, vom iniţia acţiuni de ajutorare a persoanelor cu probleme medicale la domiciliu. Nu beneficiem de niciun ban de la stat, nu solicităm de la nimeni nicio sumă. Vrem s-o facem noi pentru că trebuie să mai fim şi oameni înainte de toate. Cineva care are această afecţiune şi vrea să beneficieze de aceste servicii trebuie să vină la medicul nostru diabetolog, iar medicul va decide dacă intră sau nu în program, pentru că trebuie să ne axăm pe acele cazuri pe care sperăm noi că le vom rezolva, şi nu pe cazurile care deja sunt pe o altă pantă”, a mai declarat managerul.

 

Consultaţii gratuite la toate specialităţile pentru pacienţii medicilor de familie ai «West Clinique»

Brăilenii care sunt înscrişi la medicul de familie al clinicii private, dr. Violeta Bratu, au parte de o serie de beneficii. În primul rând, cei care vin la dr. Bratu, sunt consultaţi, le este măsurată tensiunea arterială, li se face EKG şi li se eliberează reţete medicale în funcţie de diagnostic. De asemenea, clinica le oferă un set de şase analize gratuite, care vin în ajutorul dr. Bratu în procesul de diagnosticare şi în prevenţie.

Mai mult, consultul la orice disciplină medicală din cadrul “West Clinique” este gratuit pentru cei înscrişi la medicul de familie dr. Violeta Bratu, iar la investigaţiile şi explorările suplimentare, inclusiv intervenţiile de microchirurgie, aceştia beneficiază de o reducere de 25% faţă de preţul afişat.

Pacienţii cu afecţiuni cronice primesc bilet de trimitere pentru ecografii abdominale la dr. Alexandru Niculescu, care-şi desfăşoară activitatea în clinică.

 

Cabinet de medicină de familie al “West Clinique”, în Vidin

Managerul Maranda Enciu speră ca până în toamnă să mai aibă un cabinet de medicină de familie în cartierul Vidin. “West Clinique” va prelua cabinetul cu tot cu medic, însă până nu sunt gata toate actele, locaţia şi numele doctorului nu pot fi făcute publice. “Am făcut o ofertă în luna mai, dar procedurile de la Colegiul Medicilor au făcut ca abia către jumătatea lunii august să începem demersurile de preluare a cabinetului şi a praxis-ului. Pacienţii noştri din Vidin vor avea acces gratuit la consultaţii şi bilete de trimitere către specialităţile aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Momentan, este vorba de un singur medic, însă până la sfârşitul anului vrem să avem şi al doilea medic pe contra-tură, astfel încât să avem program de luni până sâmbătă, iar duminica, pacienţii medicilor de familie ai «West Clinique» vor găsi în clinica noastră un medic de familie sau un medic internist care îi vor ajuta în rezolvarea problemelor urgente fără plată, chiar dacă aceste servicii nu vor fi în contract cu CJAS”, a mai punctat Maranda Enciu.

Cabinetul din Vidin va fi modernizat, iar sala de aşteptare va fi amenajată conform conceptului clinicii, iar pacienţii vor avea parte de acelaşi protocol ca în celelalte locaţii.

Începând din acest an, “West Clinique” a încheiat convenţii cu facultăţi de medicină din ţară, pentru ca viitorii medici să vină la clinică, în practică, şi, totodată, vor cunoaşte conceptul clinicii. În acest mod, managerul încearcă să-i atragă la Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro