Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surpriza lui Stancu

Cu toate ca mai sint doi ani pina la urmatoarele alegeri locale, PSD Braila si-a desemnat, deja, potentialii candidati la Primaria municipiului. Acestia au fost selectati de catre conducerea organizatiei municipale, dintr-o lista in care au fost invitati sa se inscrie toti pesedistii braileni care ar dori sa candideze la Primarie. Din lista cu doritori, au fost alesi 3: Aurel Simionescu - senator, Doru Damian - consilier municipal si purtatorul de cuvint neoficial al filialei PSD Braila, si Viorel Balcan - fost senator, fost sef al PSD Braila, in prezent director general si actionar la SC "Drumuri si Poduri" SA. Cei trei pretendenti au fost anuntati chiar de actualul presedinte al pesedistilor braileni, Gheorghe Bunea Stancu, seful Consiliului Judetean, care le-a facut chiar o surpriza celor trei, anuntindu-le posibila candidatura fara ca acestia sa fie la rindul lor anuntati. De ce se grabeste PSD Braila atit de tare? O explicatie ar fi ca pesedistii doresc sa aiba timp pentru a-i crea o imagine viitorului candidat si sa nu se mai intimple ca la alegerile din 2004, cind aspirantul PSD la fotoliul de primar a intrat in scena pe ultima suta de metri. Apoi, s-or fi gindit ca, axindu-se strict pe niste oameni, PSD va reusi sa deturneze atentia publicului de la problemele de ansamblu ale partidului. Dar din cei trei alesi de conducerea municipala a PSD, niciunul nu pare a avea, totusi, sanse reale de reusita la alegeri. Nu discut acum despre ce va reusi sau nu sa faca actualul primar pina atunci. Dincolo de asta, cei trei posibili candidati ai PSD nu prea au ce sa ofere: Doru Damian e un fel de Madalin Voicu al Brailei - vorbeste mult, face mistouri despre actuala administratie, dar perceptia generala este ca, de fapt, doar la asta se reduce activitatea sa si, oricum, nu va ajunge cu mult mai sus decit pozitia actuala detinuta. Aurel Simionescu este un mini-Geoana al nostru - diplomat, niciodata transant, prea fin pentru o confruntare serioasa, plus ca a mai pierdut odata alegerile pentru Primarie, exact ca si seful sau de la PSD Bucuresti. Viorel Balcan e un tip uns cu toate alifiile, cam din topor, un fel de Mitrea-manivelu', - debarcat de la sefia PSD Braila si scos de pe listele pentru Parlament pentru niste motive care au ramas ascunse in fisetele lui Nastase, probabil. Prin urmare, sansele pentru o victorie detasata a PSD la urmatoarele alegeri locale depind foarte mult de contracandidatii de la celelalte partide. Daca PNL, PD, PRM scot la inaintare niste candidati slabi, atunci PSD are mari sanse, dar niciodata nu se stie. Dupa cum nu trebuie sa uitam ca liberalul Constantin Cibu este actualul primar, deci piinea si cutitul sint deocamdata in miinile lui. Si atunci, ce i-a venit lui Stancu sa-i arunce pe cei trei la inaintare inca de acum si sa le faca o asa surpriza? Ba chiar sa se ofere el sa-i scoata in fata, pentru "un exercitiu mediatic", astfel incit sa se vada, in preajma alegerilor, care da mai bine in public?
Dar ce va face Stancu pina atunci? El e sef de Consiliu Judetean, o pozitie cistigata nu printr-un vot direct al brailenilor, ci printr-un concurs de imprejurari si o serie intreaga de mismasuri si trocuri politice. Nu e o pozitie sigura nici macar pina la alegeri, daramite dupa 2008, cind nu se stie daca PSD va mai putea reveni la putere. Se gindeste oare sa candideze la Parlament? Doar ca senator, daca se retrage Simionescu la Primarie, caci la Camera Deputatilor se loveste de Mihai Tudose si Alin Teodorescu. Adica nu prea e loc, dar chiar si asa e nevoie de un sprijin puternic la Bucuresti. Ca parlamentar, ar avea o pozitie mai privilegiata, dar ar pierde adevaratul contact cu teritoriul si in special cu afacerile de aici - mai ales dupa intrarea Romaniei in UE. Apoi, alegerile parlamentare sint oricum dupa cele locale si nu se stie ce surprize vor mai aparea. In aceste conditii, daca ne gindim la frenezia cu care incearca sa-l concureze pe Cibu la capitolul realizari, cu care se intrece ba in concursuri de muzica usoara, ba in nave de agrement, ba in asfaltari si artificii ori in supermarketuri sau in cum trebuie conduse sedintele de consiliu, n-ar fi de mirare daca Stancu le va face celor trei posibili candidati ultima mare surpriza: sa candideze chiar el pentru fotoliul de primar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii