Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surpriza de primavara, pentru minorii si tinerii de la Penitenciarul Tichilesti

Ieri, minorilor si tinerilor de la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti care nu au avut nici o abatere disciplinara, li s-a pregatit o surpriza cu totul aparte. Astfel, in cadrul programului "Iesire in comunitate", Serviciul de Protectie a Victimelor si de Reintegrare Sociala a Infractorilor de pe linga Tribunalul Galati (SPVRSI), impreuna cu Biroul de Reintegrare Sociala din cadrul Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti au organizat, pentru 18 minori si tineri detinuti, o excursie la Galati.
Obiectivele propuse de SPVRSI Galati a fi vizitate au depasit cu mult asteptarile "excursionistilor", care au avut parte si de o adevarata zi de primavara. Primul obiectiv vizitat a fost Muzeul de Istorie Galati, pentru 14 dintre ei fiind prima data cind au pasit pragul unui astfel de muzeu. Muzeograful, care le-a vorbit despre exponatele aflate in muzeu, i-a insotit pe tineri si la Casa Cuza, care a fost ridicata pe locul unde a fost casa pircalabului de Galati, Alexandru Ioan Cuza, viitor domnitor al Principatelor Unite. Minorii si tinerii au aflat ca AI. I. Cuza a realizat prima reforma a invatamintului primar, cu durata de patru ani. De asemenea, le-a vorbit despre Reforma agrara de la 1864, cu secularizarea paminturilor manastiresti, trecerea in proprietatea statului a unei parti din paminturile marii boierimi si improprietarirea taranilor. Tinerii au mai aflat ca infiintarea armatei regulate si a primelor universitati la Iasi si la Bucuresti tot domnitorului Cuza i se datoreaza.
Excursia a continuat cu vizitarea Complexului Muzeal de Stiintele Naturii si a Gradinii botanice din Galati, unde cei 18 au admirat expozitia de minerale si pe cea de corali. Dar surprizele nu s-au oprit aici. Tinerii au fost coplesiti de filmul vizionat la Planetariu, unde au fost prezentate sistemul solar si planeta Marte. In final, au vizitat si Acvariul, unde au putut vedea specii de pesti rare si de o deosebita frumusete. De altfel, pe drumul de intoarcere, minorii si tinerii au povestit ce le-a placut cel mai mult din cele vazute in aceasta excursie.
Potrivit declaratiei psihologului Sita Popa, conducerea Penitenciarului este hotarita sa mai organizeze astfel de actiuni, deoarece s-a constatat ca au un impact pozitiv asupra detinutilor minori si tineri, determinindu-i, astfel, sa aiba un comportament cit mai bun.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii