Supermarketul Penny de pe Șos. Buzăului, amendat cu 23.000 de lei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Supermarketul Penny de pe Șos. Buzăului, amendat cu 23.000 de lei

* ca urmare a reclamației unui consumator, comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat un control la supermarketul brăilean, în ziua de 8 martie * nerespectarea temperaturii de păstrare și depozitare menționate pe eticheta produselor, folosirea unor congelatoare cu acumulări de gheață sub ambalajul produsului, comercializarea unor produse alimentare cu modificări organoleptice de aspect, consistență, miros, ambalaje deteriorate - sunt doar câteva dintre neregulile constatate

 

 

 

Ca urmare a reclamației unui consumator brăilean, referitoare la calitatea necorespunzătoare a produsului alimentar „Ficat de pui“, preambalat în caserolă, cu capacitatea de 500 grame, ce prezenta porțiuni de vezică biliară aderentă de organele separate în urma procesului de tranșare (!), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat, în ziua de 8 martie, o acțiune de control la supermarketul Penny de pe Șos. Buzăului, administrat de SC Rewe România SRL, din municipiul Brăila.

În urma verificărilor efectuate de comisarii CJPC Brăila, reclamația s-a dovedit a fi întemeiată. Totodată, pentru neregulile constatate în timpul controlului, au fost aplicate cinci amenzi contravenționale, în valoare totală de 23.000 de lei și trei avertismente. Nu în ultimul rând, comisarii de la Protecția Consumatorilor Brăila au dispus oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a 45 de kilograme de produse alimentare neconforme, în valoare totală de 1.200 de lei. Pe lângă toate acestea, s-a dispus distrugerea produselor nesigure pentru consum uman (acestea urmând a fi neutralizate de către o firmă specializată).

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de control a CJPC Brăila, menționăm:

- nerespectarea temperaturii de păstrare și de depozitare menționate de producător pe eticheta produselor alimentare;

- nerespectarea temperaturii de păstrare la masa caldă pentru diferite preparate culinare, în raionul Gastro (temperaturi mai mici de 60 °C);

- folosirea unor agregate frigorifice de tip congelator cu acumulări de gheață sub ambalajul produsului, arsuri de congelare, consistență modificată;

- comercializarea diferitelor categorii de produse alimentare cu modificări organoleptice de aspect, consistență, miros; ambalaje deteriorate;

- comercializarea unor fructe și legume având afișate la raft informații eronate cu privire la țara de origine, acest fapt indicând o practică comercială incorectă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro