Mergi la conţinutul principal

Super-inițiativă a unui grup de elevi brăileni: ”Învață să reciclezi! Fii Cool-Eco!”

* sâmbătă și duminică, un grup de opt tineri din Brăila vă invită să vă alăturați unei campanii de ecologizare pe Faleză și Parcul Monument * toate dozele de aluminiu adunate vor fi duse la un centru de colectare, iar banii obținuți vor fi donați unei cauze umanitare

 

Opt tineri foarte ambițioși, în urma unei plimbări pe raza județelor Brăila și Galați, au decis sa pună punct la toată incorectitudinea de care se dă dovadă zilnic față de mediu: deșeurile care se aruncă pe jos în spațiile publice, cele mai frecventate de cetățeni. Astfel, Nicoleta-Cristina Iacob, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic ”Edmond Nicolau”, împreună cu Cosmin Goliță, elev la Liceul de Arte, s-au gândit să organizeze weekendul acesta acțiunea ”Trebuie doar să vrem! Învață să reciclezi! Fii Cool-Eco!”, iar împreună cu ceilalți colegi ai echipei vor merge pe Faleză și în Parcul Monument pentru a curăța zonele de deșeuri. Ideea acțiunii a apărut în cadrul programului LEADERS Explore, un proiect prin care liceenii învață să își dezvolte abilitățile de leadership.

”Am stat și am analizat puțin împreună cu ceilalți membri din program și am pus pe foaie cele mai mari probleme cu care ne întâlnim toți în județele noastre. Și am ajuns la un punct comun și cel mai votat de către noi: problema cu deșeurile aruncate peste tot în număr foarte mare, care de multe ori ne face să ne simțim puțin rușinați față de orașul nostru când vine cineva din alt oraș și vede toate acele gunoaie. Deja noi suntem o echipă de opt elevi și vom merge sâmbătă și duminică în cele două locații din Brăila. Peste două săptămâni evenimentul se va desfășura și în Galați, tot în două locații. Sperăm să vină cât mai multă lume din Brăila alături de noi, la fel cum ne dorim să se mobilizeze și vecinii gălățeni pentru acțiunea colegilor noștri”, ne-a spus Nicoleta-Cristina Iacob, coordonatoarea acțiunii de ecologizare.

Astfel, sâmbătă, pe 24 aprilie, la ora 10.00, voluntarii sunt așteptați pe platoul din fața Primăriei, iar apoi vor merge să facă curățenie pe Faleză. Duminică, 25 aprilie, voluntarii vor merge în Parcul Monument, tot începând cu ora 10.00. Punctul întâlniri este rondoul din parc.

Un alt aspect demn de toată lauda este ideea de a duce toate dozele de aluminiu care vor fi strânse în urma activității din acest weekend la un centru de colectare, iar banii obținuți vor fi donați pentru o cauză umanitară. Este vorba despre Ștefănel, un copil de numai 3 ani care poartă pe umeri diagnosticul crunt de amiotrofie musculară spinală (SMA 1), o boală care îi atrofiază mușchii. Există însă un tratament disponibil, ZolgenSMA, însă este cel mai scump tratament din lume, costul ajungând la 2.1 milioane de dolari.

”Decât să aruncăm dozele acelea la gunoi este ceva foarte simplu să le ducem la un centru. Și ne-am gândit să ajutăm și noi cum putem și vom dona acești bănuți către acest copil. Dozele vor fi adunate în saci diferiți iar banii adunați vor merge în contul «Asociației pentru micuțul Noel», ONG deschis pentru a-l ajuta pe Ștefănel”, ne-a mai spus Nicoleta.

Mai multe detalii găsiți pe pagina Eco-Cool Brăila.

În Galați, evenimentul va avea loc pe 8 și 9 mai, în următoarele locații: Parcul Cloșca, Țiglina, ora 10:00 (Punct de întâlnire: intrarea principală), Grădina Publică, ora 10:00 (Punct de întâlnire: intrarea principală).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro