Mergi la conţinutul principal

SUPAGL Brăila se mută în curtea fostului Liceu "Progresul"

* Serviciul de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila se va muta de pe Strada Mărășești pe Calea Galați, la fostul Liceu Progresul * potrivit conducerii SUPAGL, serviciul va primi în administrare atelierul fostului liceu, curtea și o parte dintre clădiri, mai puțin clădirea principală, în prezent dezafectată * Liceul „Constantin Brâncoveanu”, fost „Progresul”, a fost desființat în urmă cu șase ani, din lipsă de elevi, iar acum se află într-un continuu proces de degradare

 

 

 

În perioada următoare, Serviciul de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL), din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, se va muta de pe Strada Mărășești nr. 39, unde se află în prezent, pe Calea Galați, la fostul Liceu „Constantin Brâncoveanu” (fost Liceu Progresul), desființat, prin hotărâre de Consiliu Local, în urmă cu șase ani.

Am primit în administrare atelierul fostului Liceu Progresul, curtea interioară și corpul de clădiri C4, cel de lângă magazinul Lidl, din cartierul Vidin. Fostul atelier a devenit, acum, o secție a SUPAGL Brăila, însă ne vom muta cu totul, imediat ce vor fi finalizate lucrările de amenajare. Am luat decizia corectă, pentru că aici, pe Strada Mărășești, administrăm un imobil vechi, aflat în zona istorică a orașului, care este mai dificil de întreținut”, ne-a precizat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, care s-a arătat extrem de mulțumit de noul sediu.

Zilele acestea, echipele de muncitori ale SUPAGL Brăila au curățat zona, au înlocuit ferestrele și au aplicat izolație la atelierul fostului Liceu Progresul, de pe Calea Galați, urmând ca, în scurt timp, să fie gata și celelalte clădiri în care se vor muta birourile serviciului. Din păcate, clădirea principală a fostei instituții de învățământ, aparținând municipalității, continuă se se degradeze. Pe mijlocul imobilului ce dă în Calea Galați, a apărut, în ultima vreme, o fisură de mari dimensiuni, ce desparte, practic, clădirea în două, și o expune intemperiilor. În plus, zona a devenit terenul predilect al unora dintre asistații Adăpostului de Noapte.

Serviciul de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală, din cadrul Primăriei Municipiului Brăila se ocupă de parcările blocurilor, garaje, salubrizare, colectarea selectivă și depozitarea deșeurilor inerte. El are în componență, de asemenea, Serviciul de Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare (DDD) și întreținerea indicatoarelor rutiere și a marcajelor stradale. Potrivit statului de salarii din 30 septembrie a.c., un muncitor necalificat, angajat la SUPAGL Brăila, câștigă un salariu de bază situat între 3.000 și 3.266 lei, iar un muncitor calificat între 4.389 și 5.075 lei. Directorul general al SUPAGL Brăila are salariul neschimbat din anul 2019: 13.062 de lei brut, adică aproximativ 7.600 lei net.

Liceul „Constantin Brâncoveanu”, fost Liceu Progresul (înființat în anul 1948), s-a desființat, oficial, în anul 2016, după ce, încă din anul școlar 2013-2014, instituția de învățământ întâmpina greutăți în a mai forma măcar o clasă de elevi. De altfel, în aprilie 2009 directoarea liceului preciza pentru cotidianul „Obiectiv” că, din pricina scăderii cererii de mecanici și de sudori, din șapte ateliere ale liceului mai rămăseseră patru, iar toate utilajele și mașinile de prelucrat prin așchiere fuseseră depozitate în vederea casării, pentru că nu mai avea cine să facă practică pe ele.

Ulterior, prin HCLM 459/2016, fostul Liceu Progresul s-a desființat ca unitate de învățământ cu personalitate juridică, fiind absorbit de Colegiul Tehnic „Panait Istrati” Brăila. Aceeași soartă a avut-o și fostul Liceu Forestier de pe B-dul Independenței („Constantin Brâncuși”), al cărui sediu a devenit, acum, sediul Direcției Finanțelor Publice Locale Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro