• un brăilean ne-a reclamat faptul că, din punctul său de vedere, regulamentul adoptat de fostul CLM Brăila privind parcările din municipiu are unele lacune • supărat că nu mai există locuri de parcare disponibile în zona în care locuieşte (blocul 18 de pe Calea Galaţi), omul a afirmat că nu i se pare normal ca unele familii să primească mai multe locuri, în timp ce alţii să nu aibă nici măcar unul
În Municipiul Brăila s-au realizat o serie de parcări în anii trecuţi, iar lucrările vor continua, după cum a precizat primarul Marian Dragomir, însă modul în care se distribuie locurile, nu este pe placul tuturor cetăţenilor. Ionuţ Lupu, un cititor al cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, ne-a contactat pentru a reclama o situaţie pe care o consideră destul de stresantă, aberantă şi incorectă. Acesta ne-a precizat că locuieşte în blocul 18 din zona Calea Galaţi, colţ cu Strada Eroilor, unde s-a amenajat o parcare în anii trecuţi. Omul a afirmat că avea loc, însă nu şi l-a plătit la un moment dat, astfel că a rămas fără. Ulterior însă, a dorit să îşi rezolve problema şi a urmat procedura pentru a obţine un loc de parcare, astfel că a aflat de anumite modificări ce au fost aduse în CLM Brăila la regulamentul privind parcările, ceea ce l-a deranjat profund.
Pe scurt, este vorba despre o prevedere care nu permitea prelungirea contractelor pentru încă un an de zile celor care aveau locuri de parcare pentru mai mult de o maşină, în condiţiile în care, în zona respectivă, apăreau alte cereri de la locatari care nu aveau niciun contract.
“A fost o hotărâre de CLM. Acolo era prinsă următoarea regulă: aveau dreptul proprietarii care au domiciliul în acelaşi apartament - chiar dacă era o persoană sau două -, la două maşini. Deci nu mai mult de două maşini! De asemenea, se spunea că dacă parcarea se va suprasatura, atunci, în anul următor, în funcţie de cereri, nu i se va mai reînnoi contractul pentru al doilea loc, celui aflat într-o asemenea situaţie. De vreo doi ani am tot vorbit la Primărie. În zona unde locuiesc au mai apărut noi proprietari, au venit cu două maşini. În fine. Eu uitasem să plătesc la un moment dat şi m-au sărit la locul de parcare. După aceea am vorbit şi mi s-a spus că este plină parcarea şi că trebuie să aştept. Şi am aşteptat. Dar domnule, cum să aştept dacă sunt unele familii care au două locuri? «Păi staţi! Că nu mai este acel regulament. Acum are dreptul la două maşini chiar şi un singur proprietar», mi-au spus cei de la SUPAGL. Păi de ce s-a modificat regulamentul acela? Sunt chiar atât pe lângă realitate consilierii noştri?!”, a declarat brăileanul, revoltat.
Acesta a adăugat că situaţia este una stresantă în zona unde locuieşte, pentru că sunt familii care au mai multe locuri de parcare închiriate, în timp ce alţii nu au niciunul, ceea ce este incorect. Ba mai mult, că din ceea ce ştie, sunt deja şase cereri pentru un loc de parcare acolo, iar spaţiul nu poate fi prelungit. Omul s-a plâns şi în legătură cu modulele pentru deşeuri, amplasate în zonă, precizând că sunt şase pubele ce deservesc 560 de apartamente, astfel că nu de puţine ori, pubelele sunt umplute, iar gunoiul este aruncat pe lângă acestea.
Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” l-au contactat pe primarul Marian Dragomir în legătură cu problema locurilor de parcare, însă edilul-şef nu a dorit să comenteze prea mult situaţia. Acesta a afirmat că într-adevăr a existat acea prevedere în vechiul regulament, însă ea a fost eliminată. Schimbare care s-a făcut cu acordul tuturor consilierilor municipali, astfel că nu vede ce ar putea comenta mai mult.
“A fost această prevedere, dar cu foarte mulţi ani în urmă. În momentul de faţă nu mai este valabilă. Aşa a votat în unanimitate Consiliul Local Municipal. Nu am ce să comentez aici. Toate partidele au votat aşa. Efectiv, nu am ce să comentez!”, a declarat Dragomir.
Potrivit edilului-şef, noul sistem de rezervare şi închiriere a locurilor de parcare în varianta online a primit reacţii pozitive şi foarte mulţi brăileni au decis să îl acceseze. Unii au preferat să îşi rezerve locuri de la un an la altul, însă alţii au plătit pentru următorii patru, respectiv, cinci ani. Toţi aceştia au posibilitatea de a-şi prelungi contractele, în baza noului regulament şi sunt anunţaţi cu o lună de zile înainte ca acestea să expire.