Mergi la conţinutul principal
17 milioane euro pentru întreținerea drumurilor din municipiu în următorii trei ani

Sumă record pentru asfaltări

* Administrația Dragomir pregătește un nou acord-cadru, în valoare de 83,5 milioane lei, pentru întreținerea străzilor, trotuarelor și aleilor din municipiul Brăila în perioada 2023-2026 * licitația a fost lansată deja în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, actualul acord-cadru, cu o valoare de atribuire de 66,7 milioane lei, fără TVA, încheiat la finele lunii noiembrie 2020 cu firma SC Micatis Prod SRL, fiind în curs de finalizare

 

 

 

Primăria Municipiului Brăila pregătește un nou acord cadru pentru întreținerea celor 598 de străzi/alei/drumuri de acces din municipiu, ce însumează peste 267 km. Este vorba despre o licitație lansată în urmă cu câteva zile, cu o valoare de peste 83,5 milioane lei - circa 17 milioane de euro, pentru încheierea unui acord-cadru privind “întreținerea curentă și periodică a străzilor, trotuarelor și aleilor din municipiul Brăila”, în perioada 2023-2026. Municipalitatea argumentează că semnarea unui nou acord cadru este necesară deoarece actualul contract, încheiat pe 22.09.2020 cu firma SC Micatis Prod SRL, este în curs de finalizare.

Pentru aducerea străzilor la o stare normală de exploatare, care să asigure siguranța și confortul circulației, sunt necesare efectuarea unor lucrări de întreținere, acestea reprezentând totalitatea activităților de intervenție ce se execută în tot timpul anului, determinate de uzura sau degradarea străzilor în condiții normale de exploatare, activități ce au ca scop asigurarea condițiilor tehnice necesare desfășurării circulației rutiere în siguranță, precum și menținerea patrimoniului public stradal în stare permanentă de curățenie și aspect estetic corespunzător. Lucrările de întreținere au caracter permanent, executându-se în tot cursul anului, pe întreaga rețea stradală a Municipiului Brăila”, se precizează în anunțul postat de Primăria Brăila în portalul achizițiilor publice - www.e-licitatie.ro.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările necesare întreținerii curente și periodice a străzilor, trotuarelor și aleilor pietonale din Municipiul Brăila, în perioada 2023-2026, cuprinde: întreținerea îmbrăcăminților asfaltice cu mixtură asfaltică (plombări); reabilitarea îmbrăcămintei cu mixturi asfaltice; completare strat fundație beton aditivat cu rezistență la penetrarea de cloruri și armat, c16/20 de 20 cm, pe suprafețe izolate; reparații trotuare; întreținere borduri; reparații fisuri, rosturi și crăpături transversale și longitudinale; ridicare la cota cămine/guri de scurgere existente, inclusiv prin montarea de plăci din beton armat, cu capac de fontă/grătar nou.

Tot în caietul de sarcini se precizează că executantul, firma care va câștiga licitația, este pe deplin responsabilă de conformitatea, stabilitatea și siguranța lucrărilor executate, precum și de orice neconcordanță constatată în execuția lucrărilor.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, iar ofertele se depun până pe 26 aprilie 2023.

 

Primarul Dragomir: “Nu mai sunt gropile din alți ani, dar mai avem de lucru”

 

În ultimii trei ani, de întreținerea drumurilor din municipiu s-a ocupat firma SC “Micatis Prod” SRL, cea care, la finele anului 2020, a fost desemnată câștigătoarei unui acord-cadru care acoperă perioada 2020 -2023, cu o valoare de atribuire de 66,7 milioane lei, fără TVA. Contactat de redactorii “Obiectiv” și întrebat cât de mulțumit este de starea actuală a străzilor din municipiul Brăila, primarul Marian Dragomir ne-a declarat că în ultimii ani s-au turnat multe covoare asfaltice, nu mai sunt gropile din alți ani, dar că municipalitatea mai are de lucru. “Reîncepem în municipiu săptămâna viitoare, când se termină lucrările în Stațiunea Lacu Sărat”, ne-a spus acesta.

Dragomir ne-a oferit și câteva exemple de străzi reabilitate (covor asfaltic) în cei trei ani de “mandat” ai firmei Micatis Prod.

Șoseaua Râmnicu Sărat, de la Dorobanți la Șoseaua de Centură, Bretelele de la Șoseaua Viziru și parcările din spatele blocurilor, străzile Unirii, Plevnei, Rahova, Ștefan cel Mare parțial, străzile Praporgescu și Călugăreni între Chișinăului și Liceul de Chimie, străzile Matei Basarab, Mircea Vodă, Nicolae Iorga, Bărăganului, Ecaterina Teodoroiu între Chișinăului și Milcov și exemplele pot continua. Săptămâna viitoare vor începe lucrările de asfaltare de la Dorobanți către Podul peste Dunăre, a trotuarelor de pe Calea Galați și apoi din Călărași IV etc.”, a precizat primarul Brăilei.

Marian Dragomir ne-a mai spus că își dorește de la firma care va câștiga licitația privind acordul-cadru pentru următorii trei ani “să aibă oameni pregătiți, să facă lucrările rapid și eficient”.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro