Membrii Ansamblului vocal-instrumental "Valurile Dunării" au înregistrat în urmă cu câteva zile un nou succes la Festivalul Coral Internaţional "Samfest - 2012", de la Satu Mare, aflat la ediţia a VI-a. Pentru această participare ei au pregătit trei programe speciale: un concert religios, un repertoriu internaţional - vocal şi acompaniaţi de mandoline - şi un repertoriu din folclor. Conducătorul corului, prof. Mugur Anghelescu, a precizat că cei 18 copii au mai participat şi la ateliere de muzică religioasă ortodoxă, de muzică românească, şi la cel susţinut de invitaţii elveţieni, atelier condus de Andre Denys, secretarul general al organizaţiei "A Coeur Joie". Specialistul elveţian a apreciat diversitatea repertoriului vocal instrumental, dar şi vârsta fragedă a membrilor Ansamblului "Valurile Dunării", a povestit dirijorul Mugur Anghelescu. "Apariţiile ansamblului au fost urmărite cu interes şi bucurie, mai ales mandolinele, iar copiii au răspuns cu entuziasm la pregătire şi la întreaga deplasare la Satu Mare", a mai spus prof. Mugur Anghelescu.
Corul "Trison", lăudat la "Samfest"
Şi Corul de Tineret "Trison" al Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" a participat la Festivalul Coral Internaţional de la Satu Mare, care a reunit formaţii din România, Franţa şi Elveţia.
Pentru prima reprezentare din programul festivalului, corul a ales un repertoriu alcătuit exclusiv din prelucrări de folclor, care a ridicat audienţa în picioare. Apoi, "Trison" a cântat în cadrul concertului organizat la Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, prezentând un repertoriu religios semnat de Gavriil Musicescu, Dmitri Bortneanski, C-tin Drăguşin, Nicolae Lungu. În încheiere au cântat Ave Maria, de Jakob Arcadelt. "Sunt de remarcat aprecierile deosebite făcute atât de gazde - prof. Ioan Petrovici, director al festivalului - cât şi de oaspeţi, la adresa Corului Trison din Brăila. Astfel, domnul André Denys a calificat drept «magnifică» prestaţia corului", a declarat prof. Marcica Lupu, dirijorul "Trison".
În ultima zi a festivalului a avut loc, la Filarmonica "Dinu Lipatti", concertul atelierelor corale. Membrii "Trison" au fost repartizaţi şi au cântat în cadrul a trei ateliere: muzică tradiţională (dirijori: prof. Ioan şi Ileana Petrovici), gospel (prof. Kuki Zsolt) şi muzică elveţiană (prof. André Denys).
Participarea la competiţia internaţională vine după o pauză de activitate cauzată de reorganizarea formaţiei corale, care a trecut de sub egida Liceului Pedagogic la Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu".