Mergi la conţinutul principal

Succes pe linie pentru elevii brăileni la regionala Concursului Naţional de “Public Speaking”

• toţi cei 14 elevi care au reprezentat Brăila la etapa regională s-au întors acasă cu premii • Miruna Bercariu şi Raluca Sbîrnea, de la Colegiul “Bălcescu”, au câştigat premiul I şi s-au calificat în semifinala naţională ce va avea loc luna aceasta la Bucureşti 

 

Succes deplin pentru elevii brăileni la regionala Concursului Naţional de Discurs Public în Limba Engleză sau “Public Speaking”, aşa cum mai este cunoscută această întrecere. Faza regională a avut loc la Constanţa, pe 17 februarie, judeţul Brăila fiind reprezentat de 14 concurenţi: 7 de la Colegiul “Gh. M. Murgoci’’, 4 de la “N. Bălcescu’’ şi 3 de la Liceul de Arte “H. Darclee”. Tema de anul acesta a concursului este “Peace is not an absence of war”, iar toţi cei 14 elevi au încheiat competiţia cu rezultate foarte bune, concretizate în două premii I şi 12 premii II.

Elevele Miruna Bercariu şi Raluca Sbîrnea, de la Colegiul “Bălcescu”, sunt câştigătoarele premiului I şi vor merge în faza superioară a competiţiei, semifinala naţională, care se va desfăşura pe 26 martie, la Bucureşti.

Ceilalţi 12 concurenţi brăileni au fost foarte apreciaţi de juriul competiţiei şi au obţinut premiul II. Aceştia sunt: Ştefan Staianovici - Liceul de Arte; Raluca Maria Stancu - “Murgoci”; Irina Anghel - Liceul de Arte; Bianca Gheorghe - “Murgoci”; Teodora Popescu - “Murgoci”; Andreea Oprea - “Murgoci”; Andy Plaiaşu - “Bălcescu”; Andreea Rozoleanu - “Murgoci”; Ana Maria Ţăranu - “Murgoci”; Ioana Dinu - “Bălcescu”; Nicoleta Răducan - Liceul de Arte; Estera Ştefănuţi - “Murgoci”.

Concursul Naţional de “Public Speaking” este organizat de Asociaţia “Uniunea Vorbitorilor de Limbă Engleză - România”. Asociaţia a fost fondată în anul 1996 şi este o organizaţie non-guvernamentală, afiliată la organizaţia internaţională “The English Speaking Union” (ESU), cu sediul la Londra. Înfiinţată în anul 1918, ESU l-a avut printre primii săi preşedinţi pe lordul Winston Churchill, fiind în prezent onorată de patronajul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Această organizaţie internaţională, cu filiale în peste 60 de ţări, are ca scop promovarea cooperării şi înţelegerii internaţionale prin intermediul limbii engleze.

Felicitări tuturor câştigătorilor şi mult succes liceenilor calificaţi în semifinală!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro