Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Succes fulminant cu "Drept ca o linie" la "Skampa", in Albania

La sfirsitul lunii noiembrie, trupa Teatrului "Maria Filotti" a participat la Festivalul "Skampa" din Albania cu spectacolul "Drept ca o linie" de Luis Alfaro, unde protagonisti sint actorii Liliana Ghita si Marius Manole. Regia ii apartine lui Radu Apostol, iar scenografia Alinei Herescu. Participarea a fost posibila cu sprijinul Institutului Cultural Roman care a acordat 38.196 lei pentru transportul trupei si al decorului.
Intr-un comunicat de presa al teatrului, conducerea institutiei precizeaza ca la sosirea in Albania, pe aeroportul RHina de la Tirana, trupa a fost intimpinata de Gheorghe Micu, ambasadorul Romaniei la Tirana. Festivalul a avut ca tema "Arhitectura simturilor". Au participat trupe din: Macedonia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova si Albania. La spectacolul brailenilor a fost prezent si Silviu Emanuel Dragoicea - consulul Romaniei in Albania. "Aplauzele prelungite ale unui public numeros, discutiile si aprecierile facute in conferinta de presa din ziua urmatoare reprezentatiei si aparitia in sapte ziare cotidiane a unor articole favorabile pot concluziona ca misiunea culturala in care a fost angajat Teatrul “Maria Filotti” a fost indeplinita cu succes", a spus directorul teatrului brailean, Veronica Dobrin. In cotidianul "Panorama" s-a scris ca spectacolul "Drept ca o linie" face parte din acele opere de arta care se pot vedea doar o singura data la citiva ani, in cotidianul "B.D." s-a apreciat ca piesa brailenilor a avut o montare minunata si o interpretare perfecta, iar in "Cotidianul" se spune ca s-a prezentat o piesa diferita nu doar pentru ca trateaza un subiect diferit, cutremurator, ci si in ceea ce priveste impactul pe care il transmite publicului. Cotidianul "Astazi" subliniaza succesul avut de trupa din Romania, chiar daca s-a jucat intr-o limba pe care publicul nu a inteles-o, in "In Albaneza" se vorbeste despre performantele celor doi protagonisti, ca si in "Vremea noastra", iar in "Balcan" se apreciaza atit ideea spectacolului, cit si realizarea artistica a lui. Traducerile din cotidianele albaneze au parvenit teatrului datorita actritei Liliana Ghita.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii