* este vorba despre un concurs organizat de CONAF care înseamnă idei de afaceri, antreprenoriat * această acțiune a debutat la Brăila la începutul acestui an
Maratonul pentru Educație Antreprenorială a avut loc pentru prima dată în perioada ianuarie-februarie a acestui an, la Brăila și, beneficiind de succes în rândul liceenilor dar și a antreprenorilor care au văzut potențialul elevilor participanți, proiectul a fost extins la nivel național. Pe modelul proiectat la Brăila de către CONAF Sucursala Brăila, reprezentată de către Dana Cireașă, Președinte al sucursalei, Maratonul pentru Educație Antreprenorială s-a desfășurat în Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, București, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș și Tulcea. Proiectul a reunit peste 5.000 de elevi de liceu care au participat la orele de educație antreprenorială din care peste 500 de elevi au fost implicați în scrierea proiectelor, peste 110 echipe de liceeni participante la concurs, peste 110 de planuri de afaceri, sute de antreprenori din întreaga țară, autorități publice locale și peste 100 de profesori coordonatori implicați. “Maratonul pentru educație antreprenorială se adresează în primul rând elevilor cu abilități antreprenoriale, profesorilor dar și antreprenorilor care au descoperit în adolescenții înscriși la concurs angajații de mâine dar, mai ales, competiția de mâine pe piața antreprenorială”, ne-a declarat Dana Cireașă, președinte CONAF Brăila.
La concurs au participat echipe de liceeni formate din 4-6 membri, iar primele 3 echipe din fiecare județ s-au calificat la etapa națională care va avea loc pe data de 12 iunie 2023, ora 10, la Teatrul Nottara din București.
Brăila va fi reprezentată de 3 echipe de la Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci: TAKE THE PILLS (lider de echipă ș.T.), STARQUESS (lider de echipă A.I.) și CITY BREAK (lider de echipă M. V.) ale căror lideri sunt multipli premiați la dezbateri, olimpiade și concursuri naționale. Le urăm succes!
În cadrul concursului, jurii formate din antreprenori cu notorietate națională vor puncta:
- Ideea de afacere (inovație, sustenabilitate, fezabilitate, creativitate).
- Modalitatea de punere în practică (descrierea din planul de afaceri).
- Rezultatele preconizate prin planul de afacere.
- Modalitatea de prezentare în cadrul evenimentului (încadrare în timp, prezentarea afacerii fără a citi de pe diverse materiale, abilități de public speaking, adaptarea la situații neașteptate, interacțiunea cu juriul și cu sala, creativitatea modalităților de promovare a afacerii).
În cazul unui punctaj egal, juriul va ține cont de sustenabilitatea afacerii propuse și de probabilitatea punerii ei în practică. În acest caz, punerea în practică a afacerii va constitui un plus (ex: creare site, aplicație, pagini pe rețele de socializare, realizare produs, prestare servicii, identificare și contactare parteneri).
Proiectul Maratonului pentru educație antreprenorială, idee născută la Brăila, va continua și anul viitor cu extindere națională!
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin reprezintă interesele a mii de antreprenori și antreprenoare, peste 3700 de companii mari și mici. 2 Federații, 10 patronate, 21 de sucursale și 5 asociații aderă la inițiativele și acțiunile Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF.