Mergi la conţinutul principal

Subventii pentru irigatii in cuantum de 700 lei/ha

Conducerea Asociatiei Producatorilor Agricoli Braila a anuntat ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va acorda o subventie de 700 lei pentru fiecare hectar de teren agricol irigat. Anuntul privind acordarea acestui sprijin financiar a fost facut de catre Gheorghe Albu - secretar de stat MADR , in cadrul unei intilniri care a avut loc zilele trecute cu membrii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR). Asa cum a explicat presedintele ligii, Adrian Radulescu, subventia se va acorda tuturor celor care isi iriga terenurile agricole indiferent daca sint sau nu membri ai unei asociatii a utilizatorilor de apa, inclusiv celor care iriga cu ajutorul motopompelor. Sursa citata a mai adaugat ca membrii ligii au cerut ca subventia de 700 lei/ha sa fie acordata pe trepte de pompare, nu in mod egal, indiferent de treapta de pompare. Banii ce vor fi acordati reprezinta 70% din devizul general al culturilor dupa ce au fost scazute cheltuielile si subventiile primite, respectiv pentru suma de 1.000 lei/ha. Important de mentionat este ca se va acorda si un spor de 320 lei/ha pentru reparatii si paza la instalatiile de irigat.
Potrivit estimarilor ministeriale, suprafata ce se poate iriga este de 700.000 ha, cu mentiunea ca, pina in prezent, au fost incheiate contracte ferme pentru astfel de lucrari agricole pentru aproape jumatate din aceasta suprafata, adica 300.000 ha. In plus, pentru utilizatorii de motopompe se acorda 50 de litri de motorina la fiecare 1.000 de metri cubi de apa pompata. Cu titlu informativ, oficialul a mai adaugat ca s-a prelungit perioada de incheiere a contractelor pentru irigatii pina la 31 iunie, in conditiile in care, pina in prezent, au fost irigate doar 31.000 ha, aproape 10% din suprafata agricola pentru care exista contracte incheiate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu