Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventii pentru angajarea persoanelor aflate in prag de pensionare

Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) aduc la cunostinta agentilor economici interesati faptul ca acorda subventii din bugetul de asigurari pentru somaj pentru incadrarea persoanelor aflate in prag de pensionare. Astfel, firmele ce angajeaza someri care in termen de trei ani de la data incadrarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de virsta, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pina la data indeplinirii conditiilor respective, de o suma egala cu un salariu minim brut pe tara garantat in plata.
Conducerea AJOFM a precizat ca "nu beneficiaza de aceasta subventie angajatorii care in ultimii doi ani au fost in raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate din aceasta categorie. In perioada 2004 - 2007 au fost incadrati prin subventionarea locului de munca 31 someri apartinind acestei categorii".
Conform prevederilor Legii nr.116/2002 privind marginalizarea sociala, aceeasi institutie braileana acorda facilitati fiscale din bugetul asigurarilor pentru somaj angajatorilor care incadreaza in munca tineri cu virsta cuprinsa intre 16 si 25 ani, in conditiile unui contract de solidaritate. "Suma acordata lunar reprezinta salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din cistigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul National de Statistica", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila. Aceasta suma lunara se acorda pina la implinirea de catre angajat a virstei de 25 ani. In perioada 2003 - 2007 au fost incadrate prin subventionarea locului de munca 109 persoane marginalizate social.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii