Mergi la conţinutul principal

Subventia de 200 lei/ha poate fi solicitata pina pe 15 noiembrie

Conducerea Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) reaminteste producatorilor agricoli locali ca pentru a beneficia de sprijinul financiar de 200 lei/ ha pentru infiintarea culturilor de toamna, trebuie sa depuna cereri speciale in acest sens, termenul limita fiind 15 noiembrie. Potrivit actului normativ care stabileste conditiile de acordare a acestei subventii, suprafata maxima pentru care se acorda este 120 ha, cu mentiunea ca solicitantii trebuie sa depuna o cerere la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila insotita de copie de pe actul de identitate al solicitantului si adeverinta de la APIA, prin care se certifica suprafata exploatata. "Prin exceptie de la aceste prevederi sint valabile si se iau in considerare adeverintele eliberate de catre APIA si depuse de catre beneficiari la DADR odata cu solicitarea sprijinului financiar pentru achizitia de motorina cu pret redus", se arata in comunicatul de presa al APIA Braila. Fermierii vor solicita adeverintele pentru subventia cu 200 lei/ha de la centrele locale sau centrul judetean al APIA unde isi au depuse cererile de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata pentru anul 2008.
Legat de subiectul subventia de 200 lei/ha, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania impreuna cu Federatia "Agrostar" au emis, recent, un comunicat prin care solicita imperativ eliminarea plafonului maxim de 120 ha pina la care se acorda subventia. In motivatie cele doua federatii explica faptul ca aceasta masura se impune in contextul in care pretul imputurilor agricole au crescut semnificativ, precum si a absentei mecanismelor de sustinere a pietei produselor agricole ori birocratia excesiva in derularea mecanismelor de sprijin si in aplicarea programelor de investitii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB