Mergi la conţinutul principal

Antrenament pentru ISU Brăila. Pe teren pentru accidente și incendii fictive

• exercițiile derulate ieri au urmărit antrenarea comandanților intervenției, organizarea și coordonarea acțiunilor, perfecționarea pregătirii personalului privind cunoașterea procedurilor specifice de intervenție și de organizare, încă din primele momente, a operațiunilor de căutare-salvare a persoanelor vătămate

 

Subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila au fost angrenate, ieri, între orele 10.00 și 12.00, în exerciții care au avut ca temă intervenția pentru gestionarea unei situații de urgență generate de un accident rutier sau de un incendiu. Fiecare subunitate a acționat în localitatea unde își are sediul, în zone intens circulate, dar în afara spațiului carosabil, astfel încât să nu fie afectat traficul rutier. Astfel, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a desfășurat exercițiul în intersecția dintre Șoseaua Focșani (DN 22) și Șoseaua de Centură (DN 2B) a municipiului Brăila, unde, conform scenariului, au fost implicate într-un accident o autoutilitară încărcată cu ambalaje de carton și un autoturism. În urma accidentului o persoană a rămas încarcerată în autoturism, iar autoutilitara a luat foc. Detașamentul 2 de pompieri Brăila a acționat în Chiscani, în exercițiu fiind implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de iluminat, conducătorul auto rămânând încarcerat. Garda de intervenție Ianca s-a poziționat pe DJ 211 spre localitatea Bordei Verde, unde au fost implicate un autotren încărcat cu lemne și un autoturism. În urma coliziunii remorca autotrenului a luat foc, iar în autoturism a rămas o persoană încarcerată.

Garda de intervenție Însurăței, în schimb, a avut ca tematică a exercițiului intervenția pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din localitatea Însurăței. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției exista posibilitatea extinderii incendiului la o clădire învecinată construită din material lemnos.

Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila a precizat că, prin desfășurarea unor astfel de exerciții, se urmărește antrenarea comandanților intervenției, organizarea și coordonarea acțiunilor, perfecționarea pregătirii personalului privind cunoașterea procedurilor specifice de intervenție și de organizare, încă din primele momente, a operațiunilor de căutare-salvare a persoanelor vătămate. Aceste exerciții se desfășoară lunar, urmărindu-se acoperirea tuturor tipurilor de risc din zona de competență a fiecărei subunități.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro