Mergi la conţinutul principal

Subprefectul Simona Drăghincescu: “Cât o să fiu eu în această funcţie o să încercăm să redăm Instituţiei Prefectului importanţa pe care ar fi trebuit să o aibă”

declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, după ce mai mulţi brăileni au sesizat Prefectura cu privire la diverse probleme cu care se confruntă • subprefectul Brăilei a declarat că în ultimii 30 de ani instituţia pe care o reprezintă a fost golită de conţinut

 

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, cea căreia i-au fost delegate şi atribuţiile de prefect după plecarea lui Cătălin Boboc, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Instituţiei Prefecturii i-au fost “ştirbite” atribuţiile în ultimii 30 de ani şi că va încerca să repare acest lucru.

„Instituţia Prefectului, în ultimii 30 de ani, a fost golită de conţinut, comportându-se strict ca o purtătoare de hârtii de la unele autorităţi către alte autorităţi. În opinia mea, prefectul şi Instituţia Prefectului, care reprezintă Guvernul în teritoriu şi veghează la respectarea legii în teritoriu, nu este un purtător de hârtii din stânga-n dreapta sau de la dreapta la stânga şi nici nu cred că ar trebui să fie o floare, aşa, la butoniera unor partide. Ci este o instituţie apolitică ce trebuie să se ocupe şi să aibă ca şi ideal, ca şi obiect de activitate, problemele cetăţenilor, propuneri de Hotărâri de Guvern, modificări ale legislaţiei în funcţie de necesităţile cetăţenilor şi ceea ce se întâmplă în teritoriu în aplicarea legii, probleme care apar prin aplicarea legii şi pe care cetăţenii consideră că nu sunt în regulă, anumite acte normative sau unele prevederi din actele normative respective şi aşa mai departe”, a spus subprefectul Brăilei.

Drăghincescu a făcut această declaraţie după ce a primit mai multe mailuri cu sesizări de la cetăţeni care speră să găsească o rezolvare la Prefectură.

“Spre exemplu, am primit mailuri cu privire la unele accidente care se întâmplă de 8 ani în curba dinspre Bld. Dorobanţilor, adică exact de când s-a terminat bulevardul, de când băieţii ăştia şmecheri care au maşini de viteză, merg şi fac liniuţe pe Bld. Doranţilor noaptea. Şi în prima curbă de la Calea Galaţi spre Gării se întâmplă periodic accidente din cauza vitezei excessive. Uneori aceştia intră şi în imobilele cetăţenilor. Un astfel de eveniment s-a întâmplat recent. Solicit public autorităţilor să găsească o soluţie, nu numai montarea unor semne de circulaţie. Am mai fost sesizată cu privire la muzica dată la maxim la restaurante care au terase, mult peste ora 24.00. Ceea ce este nelegal şi anormal. Am primit sesizări cu privire la mirosuri care apar dimineaţa şi seara şi care ştim că vin din zona Smârdan. Autorităţile plimbă hârtiile şi stau la calculator şi dau nişte răspunsuri din faţa unor calculatoare şi ne spun că nu există niciun agent economic pe Bd-ul Dorobanţilor sau Independeţei unde s-a sesizat mirosul”, a mai spus aceasta.

În acest context, subprefectul Simona Drăghincescu a declarat că va încerca să schimbe imaginea Instituţiei Prefectului.

“Vă spuneam că s-a golit de conţinut această activitate a Instituţiei Prefectului, de 30 de ani. Nu fac referire la niciun partid. Până acum 30 de ani nu a existat Instituţia Prefectului. A avut atribuţii, i s-au luat şi tot luat până când a rămas cu puţine atribuţii. Eu vă promit, cât o să fiu eu în această funcţie, o să încercăm să redăm Instituţiei Prefectului activităţile pe care ar fi trebuit să le aibă şi importanţa pe care ar fi trebuit să o aibă Guvernul României în teritoriu. Idiferent de culoarea politică, Instituţia Prefectului este aceeaşi”, a conchis Drăghincescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro