Mergi la conţinutul principal

Subprefectul Popa nu merita sa fie schimbat

Liderul PD Daniela Vasioiu priveste cu un zimbet in coltul gurii intentiile declarate ale presedintelui PNL Braila, Constantin Cibu, de a-l schimba pe subprefectul Dumitru Popa, actualmente independent, dar provenit din rindul PD-ului. Vasioiu are incredere ca legislatia in vigoare il protejeaza destul de bine pe Popa, ca inalt functionar public, si mai crede ca si rezultatul motiunii de cenzura depuse de PSD ar putea schimba radical raportul de forte politice, in plan local. Daniela Vasioiu are si o interpretare proprie pentru faptul ca Cibu nu se gindeste si la schimbarea celuilalt subprefect, Mircea Fudulaiche: "Eu mi-as pune intrebarea altfel: de ce oare nu-l schimba pe domnul Fudulaiche? Am retinut ca la intrebarea ce i-a fost adresata, in acest sens, a raspuns ca domnul Fudulaiche este valoros, “la fel de valoros ca si domnul secretar Iorga, de la noi, de la Primarie”. Ori, de Iorga al nostru stiu eu citeva lucruri si probabil stiti si dvs, privind documentele pe care le emite si responsabilitatea pe care si-o asuma. Daca si domnul Fudulaiche este la fel de valoros, atunci avem o problema. O mare problema. Poate, pe undeva, are dreptate, facind astfel de comparatii. Eu nu vreau sa fac aprecieri asupra profesionalismului unor oameni, dar aprecieri politice cu certitudine ca pot sa fac si nu voi ezita sa le fac. Atita vreme cit in calitate de reprezentant al institutiei prefectului, domnul subprefect Fudulaiche emite acte, documente, raspunsuri, sub semnatura, care nu au nici o legatura cu legalitatea - si nu fac aprecierea din punct de vedere al profesionistului, pentru ca nu sint jurist, dar sint de bun simt, pentru ca ne spune “asa e, aveti dreptate, dar nu sint nelegalitati, sint neregularitati”, desi legea nu-i permite sa faca aprecieri. Este, sau nu este nelegalitate - si se aplica, de aia este Prefectura acolo. De aceea este tinut domnul Fudulaiche acolo, pentru ca face jocul PNL-ului, pentru ca face jocul domnului primar, pentru ca intelegerea este evidenta intre PNL si PSD la nivelul municipiului si se concretizeaza si la nivel de institutii conduse de PNL si PSD. Pot sa fac aceasta apreciere vizavi de domnul Fudulaiche, pentru ca domnia sa a functionat foarte multa vreme in Prefectura Braila ca secretar general, pina a devenit subprefect, membru al PSD".
In ceea ce il priveste pe Dumitru Popa, Vasioiu este convinsa ca presedintele PNL nu are ce sa-i reproseze, fie si pentru faptul ca a fost tinut deoparte de deciziile importante, fiind marginalizat: "Cred ca nu i se poate reprosa ceva, daca vreti si pentru simplul fapt ca domnul Popa, in Prefectura Braila a avut cam soarta mea, in Primarie, adica nu trebuia sa participe la deciziile majore ale Prefecturii. Atunci cind era nevoie ca un reprezentant al Prefecturii sa participe la fel de fel de actiuni in afara judetului Braila, cel care trebuia sa faca deplasarea era domnul Popa. Nici domnul prefect nu se deplasa, nici celalalt subprefect. Si atunci, motive sa-l indeparteze, ca l-ar fi incurcat si i-ar fi stat in coasta, nu ar avea. Dar nu este bine sa avem numai de-ai nostri acolo? E mai bine, din punctul de vedere al domnului primar. Este foarte greu, insa, sa faca aceasta schimbare a subprefectului, pentru ca pentru a-i incredinta o alta sarcina, ca inspector guvernamental, pentru ca nu ar avea altceva ce sa-i incredinteze, trebuie sa recurga la aceeasi metoda, cu “revigorarea activitatii” si ca sa revigorezi, trebuie sa vii cu motivul de ce la momentul asta este “stagnanta”, si nu are asemenea motive".
In ceea ce-l priveste, subprefectul Popa a refuzat sa comenteze in vreun fel declaratiile presedintelui PNL, cu privire la intentia de a-l schimba din functie.
Precizam ca Mircea Fudulaiche a renuntat la calitatea de membru de partid din acelasi motiv ca si celalalt subprefect, dar cu multi ani inainte ca Popa, fost membru PD, sa fi facut acest lucru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu