Mergi la conţinutul principal

Subprefectul Adin Boboc «își arată colții» la primarul orașului Ianca

• Adin Boboc l-a acuzat pe primarul Fănel Chiriță că tărăgănează rezolvarea situației, deoarece nu dorește să folosească terenuri libere pentru extinderea adăpostului de câini existent în Ianca• subprefectul este de părere că primarul le-ar păstra pentru viitoare ”afaceri” cu ”prieteni dezvoltatori” • Boboc a făcut publice mai multe sesizări de pe rețelele de socializare și chiar plângeri la Primărie făcute de cetățeni nemulțumiți din Ianca, pe tema câinilor de pe străzi • subprefectul a atras atenția că animalele lăsate să umble libere sunt un adevărat pericol pentru cetățeni

 

Subprefectul Adin Boboc (membru PNL Ianca) continuă atacurile la adresa primarului orașului Ianca, social-democratul George Fănel Chiriță. Deși a mai sesizat și în trecut problema câinilor fără stăpâni, care circulă nestingheriți pe străzi și îi terorizează pe cetățenii orașului Ianca, Boboc a revenit recent cu un comunicat de presă pe aceeași temă, punctând că în ciudat nemulțumirii oamenilor, Chiriță nu ia nicio măsură pentru a rezolva situația. Subprefectul a publicat mai multe mesaje ale unor cetățeni deranjați de prezența câinilor pe străzi, ba chiar și plângeri făcute la Primăria Ianca pe acestă temă, pentru a-și întări acuzațiile.

”Nepăsător la strigătul de ajutor (în mediul online și în scris la Primărie) al oamenilor care trăiesc zilnic cu teroarea că pot fi mușcați de câinii care au luat în stăpânire orașul, primarul găsește tot felul de scuze, amânări și lamentări, în loc să vină cu soluții concrete”, a declarat Boboc.

Subprefectul a afirmat că de ani de zile, scuza primarului pentru faptul că străzile sunt pline de câini este aceea că adăpostul pentru găzduirea acestora, aflat în administrarea Direcției Serviciilor Publice, este prea mic, pentru numărul mare de patrupede fără stăpân. Potrivit lui Boboc, tot de ani de zile, Chiriță declară că se află în căutarea unui teren pentru extinderea adăpostului existent, plângându-se că nu a reușit să identifice un spațiu potrivit.

”Teren pentru groapa de gunoi a întregului județ a găsit la Ianca! Ultima ședință de Consiliul Local, cea din 31 ianuarie 2023, demonstrează, dacă mai era nevoie!, că Fănel Chiriță nu a fost interesat niciodată cu adevărat de rezolvarea acestei probleme care afectează întreg orașul Ianca, precum și satele componente. Deși consilierii PNL Ianca au propus mărirea sumelor alocate serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân, primarul a blocat această inițiativă, recunoscând public că nu banii sunt o problemă aici, ci... terenul! Pentru ce afaceri private țineți terenurile publice din orașul Ianca, domnule primar Fănel Chiriță? Ce prieteni, investitori, dezvoltatori de... parcuri fotovoltaice, vorba domnului viceprimar, au prioritate în fața locuitorilor orașului Ianca?”, a acuzat Boboc.

 

Suprefectul acuză că rarele intervenții pentru capturarea animalelor se fac «în batjocură»

Adin Boboc a mai precizat că în vreme ce primarul spune public că serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân dispune de suficienți bani pentru a funcționa, ba chiar există rezerve, acțiunea de capturarea a câinilor de pe străzi se face ”într-o batjocură maximă și fără eficiență”.

”Bietele animale, care nu au nicio vină că administrația este incapabilă să găsească o soluție, sunt adunate de pe străzi cu căruța trasă de măgar și transportate în pubele, după cum sesizează Protecția Animalelor Brăila pe contul de Facebook”, a mai punctat Boboc, atașând fotografii cu aceste situații.

De asemenea, subprefectul a mai semnalat că nu puține au fost cazurile când oamenii au fost mușcați de câini și au cerut cu disperare ajutor la Primărie, însă răspunsurile primite au fost jalnice.

”Uitați aici hal de răspuns: «În referire la sesizarea dvs. adresată Primăriei oraș Ianca, prin care sesizați că ați fost mușcat de un câine comunitar în timp ce vă deplasați pe strada Parcului din orașul Ianca și doriți strângerea acestora de pe domeniul public, vă aducem la cunoștință următoarele: Am luat legătura cu doamna director Dumitrache Anca din cadrul DSP Ianca căreia i s-a adus la cunoștință aspectele sesizate, iar dânsa ne-a comunicat că centrul este ocupat și nu poate momentan a ridica din câinii comunitari», semnează primar Fănel George Chiriță. Răspunsul datează din octombrie 2020, iar astăzi, în februarie 2023, ne aflăm în aceeași situație. Nu există nici măcar promisiunea că se va face ceva! Este foarte greu să înțelegi chinul prin care trec zilnic oamenii care se feresc de câini în încercarea de a merge la serviciu, la școală, la cumpărături, atâta vreme cât tu te deplasezi doar cu mașinile Primăriei, pe care refuzi să montezi GPS-uri, tocmai pentru a le putea folosi după bunul plac”, a mai transmis Boboc.

PNL-istul a dorit să îi mai atragă atenția public primarului că locuitorii din Ianca plătesc taxe și impozite pentru a trăi în siguranță în orașul lor și că se adresează Primăriei pentru a găsi rezolvare la problemele ce țin de administrație, nu pentru a primi “răspunsuri în bătaie de joc”.

Reamintim că Adin Boboc a mai semnalat această problemă și în luna noiembrie 2022, transmițând o fotografie cu mai mulți câini care stăteau nestingheriți chiar în fața primăriei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro