Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Subiectele s-au dovedit mai dificile decit am crezut"

La edtia a III-a a Concursului interjudetean de matematica "Trident", organizat cu prilejul sarbatoririi Zilelor Colegiului Economic "Ion Ghica", au participat peste 200 de elevi din judetele: Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Timis, Constanta si municipiul Bucuresti. Presedintele concursului, prof. Mircea Ganga, de la Ploiesti, a remarcat faptul ca aceasta editie a fost foarte numeroasa datorita faptului ca s-a mai adaugat o sectiune, matematica M1, pentru clasele de matematica-informatica. "Subiectele s-au dovedit mai dificile decit am crezut. La anul vom cauta sa fie mai accesibile, sa fie ca un antrenament pentru elevii care se pregatesc pentru olimpiada, sa fie incurajatoare. Pe de alta parte, dezorientarea elevilor cred ca se datoreaza si perioadei indelungate de greva. Nici macar un olimpic de la Constanta nu a reusit sa obtina toate punctele. Eu am propus probleme cu caracter aplicativ pentru clasele a IX-a si a XI-a, probleme care, spre satisfactia mea, au fost rezolvate. Si la manualul de clasa a XI-a, la care lucrez acum, merg pe aceeasi idee a aplicabilitatii notiunilor invatate. Nu putem sa spunem ca au fost invinsi, dar ca sa fii invingator trebuie sa participi. Trebuie sa avem grija de acesti elevi care merg mereu la concursuri. Nu exista o rasplata a muncii dupa efortul pe care-l depun si ar trebui tras un semnal de alarma pentru ca, pe linga matematica, sa se pregateasca si pentru viata. Ei trebuie sa cunoasca mai multe si atunci cind termina o facultate sa fie pregatiti pentru viata, sa aiba deja un sistem de valori real la care sa se raporteze. Trebuie sa aiba si ei bucatica lor de timp liber in care sa fie singuri cu ei isisi", a spus prof. Mircea Ganga.
Cu ocazia acestui concurs a fost lansata si revista de matematica "Trident", care a ajuns la cea de-a X-a editie. Directorul Colegiului Economic "Ion Ghica", prof. Andrei Puia, a vorbit despre semnificatia Concursului ce poarta numele revistei, in contextul Zilelor licelui si despre modul in care a evoluat competitia, si-a triplat numarul de participanti si si-a dublat valoarea premiilor. Initiatorul revistei si al concursului, prof. Viorel Botea, a evidentiat unicitatea acestui concurs, destinat elevilor de la liceele economice si faptul ca pentru organizatori este foarte importanta corectitudinea evaluarii. "Acum putem spune ca revista si concursul nu mai sint numai ale Colegiului Economic. Aici pot publica toti profesorii si elevii care doresc. Multumesc profesorului Dan Negulescu care a adus un suflu nou, a contribuit la cresterea calitativa a revistei si ne-a dat ajutor pentru editare. "Trident" este o publicatie cu care ne mindrim" a spus prof. Viorel Botea.

Premii in valoare de 30 de milioane de lei si carti de matematica

Concursul a durat doua ore, dupa care s-au stabilit premiantii, in functie de punctajele obtinute, pe cele dou sectiuni, M1 si M2. La clasa a IX-a pe primul loc a fost Rodica Bunea de la Colegiul "Murgoci", iar pe urmatoarele doua locuri au fost eleve de la Colegiul "Alecsandri" din Galati, Oana Jagite si Oana Rascanu. La clasa a X-a au cistigat: Lucian Mocanu - I, Colegiul "Mircea cel Batrin" Constanta, Irina Ciocan - II si Filip Buruiana - III, ambii de la Colegiul "Alecsandri" Galati. La clasa a XI-a au ocupat primele trei locuri: Alexandru Andrei - I, Alin Ioan - II, ambii de la "Balcescu", si Vlad Spiridonescu - III de la Colegiul "Alecsandri" Galati, iar la clasa a XII-a s-au situat pe primele trei locuri: Remzi Ibram - I, Colegiul "Mircea cel Batrin" Constanta, Ciprian Simion - II, Liceul "Iorga" si Mona Alexandru - III, Colegiul "Murgoci".
La sectiunea M2, la clasa a IX-a au cistigat: Irina Nastase - I, Colegiul "Madgearu" Galati, Stefan Catrina - II, Tirgoviste si Panait Tomoiaga - III de la Timisoara. La clasa a X-a au fost mai multi elevi care au obtinut punctaje egale si s-au acordat mai multe premii: Benone Gaita - I, Focsani, Silica Sbirciog - II, Focsani, Oana Cazacu - II si Caius Vintila - II, ambii de la "Ion Ghica" Braila si Claudia Tripa - III, din Timisoara. La clasa a XI-a nu s-a acordat premiul I, premiul II l-a obtinut Adriana Mititelu de la Galati, iar premiul III a ajuns la Daniel Butuianu de la Timisoara. La clasa a XII-a Elena Morun din Galati a obtinut premiul I, Georgia Banulescu din Tirgoviste a luat locul II, iar Cristina Gugonea din Focsani a obtinut premiul III. Concurentii au primit premii in valoare de aproape 30 de milioane de lei si carti de matematica.
Evenimentul a fost sponsorizat de "Sterio", Universitatea "Constantin Brancoveanu", "Miniserv OIL", "Aparent Serv" si editura "Mathpress". Organizatori au fost Colegiul Economic "Ion Ghica", Inspectoratul Scolar, in colaborare cu Universitatea "Brancoveanu" si editura "Mathpress".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii