Subiecte puţin mai dificile la evaluarea competenţelor digitale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Subiecte puţin mai dificile la evaluarea competenţelor digitale

Peste 700 de elevi au participat, ieri, la proba de evaluare a competenţelor digitale. Subiectele au fost un pic mai dificile, a apreciat inspectorul de specialitate Paul Pruş, dar nu se pune problema ca un candidat să piardă examenul de bacalaureat din cauza unui calificativ slab la evaluarea competenţelor.
Candidaţii au avut la dispoziţie două fişe, A şi B, iar pentru rezolvarea itemilor din fişa A era necesară conexiunea la internet. Timp de 15 minute, candidaţii au avut acces la internet, unde trebuia să găsească anumite informaţii solicitate în fişă, informaţii care apoi trebuia stocate într-un fişier. După 15 minute, conexiunea la internet se întrerupea şi candidaţii treceau la fişa B, unde aveau de rezolvat trei subiecte. Primele două vizau noţiuni de tehnologia informaţiei, iar subiectul patru, care avea şi cele mai multe puncte, 70, consta într-o probă practică. Candidaţii trebuia să demonstreze că au noţiuni de word, power point, excell, lucrul cu paginile web, bazele de date şi prelucrarea de imagini, noţiuni ceva mai dificile, dar care nu pun problema ratării examenului. Proba s-a desfăşurat în intervalul 13.00 - 14.30, aşa cum se va întâmpla şi în zilele următoare. Preşedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Romeo Mocanu, a precizat că ieri nu au fost probleme la susţinerea acestei probe. Astăzi vor susţine această probă 588 de candidaţi, miercuri - 280, joi - 90 şi vineri - 23. În total vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale 1.695 de candidaţi.
Săptămâna viitoare urmează evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată pentru perioada 25 - 27 iunie. Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, are loc pe 2 iulie, iar proba scrisă obligatorie a profilului se va susţine pe 4 iulie. Atunci, absolvenţii de profil real vor da proba la matematică, iar cei de la profil uman, la istorie. Proba la alegere a profilului şi specializării se va susţine pe 6 iulie. Rezultatele preliminare se afişează pe 8 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii, se vor afla pe 13 iulie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro