"Subiectele au fost accesibile, echilibrate, cu posibilităţi de rezolvare din partea tuturor elevilor, important era să fi învăţat, să fi studiat. Au avut grad de dificulatate mediu, poate ceva mai dificile să fie cele care vizau biologia predată în clasele a XI-a şi a XII-a. Se poate spune că au fost subiecte clare, concise, chiar frumoase", a precizat profesorul de biologie Cristian Gurzu.
Şi la geografie subiectele au fost accesibile, inspectorul Cătălin Canciu considerând că mai interesanţi au fost itemii de tip cauză efect. "S-a dat din nou ca subiect Ucraina. Acum doi ani cred acest subiect i-a dat peste cap pe unii candidaţi, sper să fie bine de data aceasta. Subiectele au fost frumoase, accesibile, se ia destul de uşor o notă mare. Unii itemi vizau chiar noţiuni de istorie, geopolitică, necesitau informaţii pe care elevii puteau să le obţină de oriunde, nu numai din cărţi. Cred, având în vedere experienţele din anii trecuţi, că majoritatea notelor vor fi între 8.00 şi 9.00. Au fost şi lucruri de fineţe, care trebuiau rezolvate pentru notele peste 9.50".
În afară de aceste două discipline, geografie şi biologie, candidaţii mai puteau opta şi pentru altele. De exemplu, cei de la ştiinţe sociale, filologie şi profile vocaţionale mai puteau alege între Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie. Cei de la matematică-informatică, ştiinţele naturii mai puteau şi ei să dea examen la Fizică, Chimie sau Informatică, cei de la filiera tehnologică, profil servicii, puteau alege şi Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, iar cei de la Resurse naturale şi protecţia mediului şi profil tehnic puteau da examen şi la Fizică sau Chimie.
Rezultatele se vor afişa duminică în jurul prânzului, iar contestaţiile se vor depune luni, între orele 8.00 şi 12.00. Rezultatele finale se vor afla vineri, 8 iulie.