Mergi la conţinutul principal

Sub ameninţarea virusului Zika, Primăria a făcut primele tratamente împotriva ţânţarilor

Alerta la nivel mondial în privinţa pericolelor virusului Zika, transmis prin muşcătura ţânţarilor, pare să fi pus în mişcare şi autorităţile brăilene. Primarul Aurel Simionescu a afirmat, ieri, că deja s-a acţionat, în perioada în care nu a plouat, împotriva apariţiei ţânţarilor. Cu toate acestea, potrivit edilului-şef, deocamdată s-au folosit substanţe obişnuite şi nu unele speciale, menite să distrugă insectele posibil purtătoare ale virusului Zika, aşa cum a recomandat Institutul de Sănătate Publică. Simionescu a ţinut, totuşi, să sublinieze că a dat dispoziţie ca acestea să fie achiziţionate, dar a făcut precizarea că atât timp cât va continua să plouă, orice acţiune în acest sens este sortită eşecului. "Am dat dispoziţie. Deja au făcut o primă tură. Sper să găsim o formulă să facem lucrul ăsta. Văd că vremea e schimbătoare. Azi e mai aşa, mâine iar plouă... Înseamnă să dăm degeaba. Dar prima dată când a fost atunci vremea uscată, au dat pentru ţânţari, nu pentru virusul Zika neapărat. Au dat pentru delarvare, cum zic ei. Dar le-am cerut, au trimis nota respectivă să îşi facă analizele. Oricum, lucrul ăsta putem să îl facem, dar când găsim o perioadă cât de cât uscată", a declarat Simionescu. Mergând pe aceeaşi linie, primarul a reiterat ideea că nu doar municipiul Brăila trebuie să acţioneze împotriva ţânţarilor, ci şi celelalte localităţi din judeţ, chiar şi judeţele vecine.
"Am să îi fac o notă doamnei prefect (n.r. - Mădălin Cochino) şi domnului preşedinte al Consiliului Judeţean (n.r. - Ionel Epureanu). Că noi dăm în Brăila de fiecare dată. Dar pentru tot ce e în preajmă, nimeni nu mişcă un deget! Nimeni nu are depozit de câini în preajmă... Şi atunci, începe o poveste că vin ţânţarii de la Cazasu, de nu ştiu de unde. Până la urmă, ţânţarii ăştia nu au frontieră să nu treacă Dunărea, că am dat noi în partea astalaltă. Deci, dacă vrem să facem ceva şi tot vorbim despre periurbanul municipiului, trebuie să facem în aşa fel încât zona asta de 10 - 15 km să fie îngrijită în acelaşi format. Altfel, e o muncă de cărat apa cu ciurul", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro