Mergi la conţinutul principal

SUA ne ajută se ne punem la punct apărarea informatică

Guvernul şi sectorul privat ale SUA sunt hotărâte să ajute România, un partener strategic şi economic, să îşi întărească liniile de apărare din domeniul informatic, apreciază Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ al SUA, care conduce o misiune comercială a Departamentului Comerţului al SUA la Bucureşti pe tema securităţii cibernetice.
"Date fiind creşterea economică a României, forţa de muncă bine educată şi deschiderea faţă de produsele americane, oamenii de afaceri americani se uită tot mai mult către oportunităţile de aici.(...).Dezvoltarea României este importantă pentru Statele Unite, iar întărirea securităţii cibernetice este o provocare majoră a zilelor noastre", a precizat Andrews. În timpul misiunii, reprezentanţi ai 20 de companii americane, unele fiind deja în România de zeci de ani, vor analiza oportunităţile de afaceri cu partenerii români actuali şi potenţiali, precum şi cu membrii organizaţiilor guvernamentale.

78 de milioane de alerte de securitate cibernetică

"Misiunea are loc într-un moment potrivit. Anul acesta, CERT-RO a raportat că în 2014 a primit şi procesat peste 78 de milioane de alerte de securitate cibernetică. Acestea au afectat peste 2,4 milioane de IP-uri unice din România. Peste 50% dintre alertele primite s-au referit la sisteme informatice configurate necorespunzător, nesecurizate sau vulnerabile. Efectele distrugătoare ale atacurilor cibernetice sunt extrem de reale şi pot şi resimţite la multe nivele, de la companii la persoane fizice, de multe ori depăşind graniţele permeabile ale economiei globale actuale. Aceste atacuri cibernetice provoacă economiei, anual, pierderi financiare semnificative. Fiecare cetăţean român al cărui salariu e depus la bancă sau care plăteşte facturi pe Internet poate fi o victimă. Fiecare instituţie e vulnerabilă în faţa atacurilor cibernetice rău intenţionate care afectează, în ultimă instanţă, consumatorii", subliniază diplomatul american.

Cele mai vulnerabile domenii

Potrivit acestuia, România este o piaţă importantă pentru tehnologia americană datorită interdependenţei dintre infrastructura informatică şi domenii precum cel bancar, transporturi, energie şi apărare naţională, toate acestea fiind supuse atacurilor cibernetice. Statele Unite salută eforturile României de a face din securitatea infrastructurii vitale o prioritate la cel mai înalt nivel prin implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică şi a Planului Naţional de Acţiune, potrivit agerpres.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro