Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Student cercetat de politie dupa ce a obtinut 20.000 USD cu un buletin fals

Politistii galateni au retinut, marti, un student din Braila, care ar fi incasat, de la inceputul anului, aproximativ 20.000 de dolari de la cetateni straini carora le cerea sprijin umanitar prin Internet, folosind un act de identitate fals, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Studentul a fost retinut de politistii galateni, care au fost sesizati ca in incinta unei unitati bancare din municipiul Galati un tinar suspect intentioneaza sa ridice suma de 1.500 USD, provenita din SUA, a declarat Cristina Tatulici, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Galati.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tinarul obtinuse alti 20.000 de dolari cu un buletin fals.
In momentul in care echipa operativa a politiei galatene a ajuns la sediul bancii, suspectul a incercat sa fuga, insa a fost prins, imobilizat si dus la sediul sectiei de politie. In urma verificarilor, politistii au aflat ca identitatea tinarului nu era cea din cartea de identitate pe care o avea asupra sa.
Tinarul a recunoscut ca este Alex-Ciprian D., in virsta de 23 ani, din Braila, student, fara antecedente penale. Datele sale erau insa complet diferite de cele existente in cartea de identitate pe care o avea, in care aparea fotografia sa, insa datele corespundeau lui Tudorel-Leonard N., in virsta de 28 ani, tot din Braila.
"Profitind de faptul ca la inceputul anului 2006 a gasit in municipiul Braila cartea de identitate a lui Tudorel - Leonard N., Alex - Ciprian D. a falsificat-o. Cu ajutorul acesteia, in perioada februarie - iulie, a retras circa 20.000 USD prin intermediul Internetului, de la diferiti cetateni din statele vest-europene si SUA, carora le solicita ajutor umanitar, in numele sau sau pentru membrii familiei", a declarat Cristina Tatulici.
Studentul a fost prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Galati, magistratii hotarind cercetarea sa in stare de libertate pentru savirsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea si uz de fals.
Tinarul este in prezent cercetat si de politistii braileni, fiind suspectat de comiterea altor infractiuni de inselaciune prin internet.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii