Concursul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile datorita complexitatii probelor si exigentelor comisiei de evaluare, la sediul catedrei de "Grafica, mecanisme si tolerante" condusa de prof. dr. ing. Ioan Baicu. In prima zi cei 35 de studenti au sustinut proba 2D, iar in cea de-a doua zi au dat proba de modelare geometrica tridimensionala. Facultatea de Inginerie Braila a fost reprezentata de sapte studenti. Datorita dificultatii subiectelor, mult mai grele decit examenele din timpul anului, unii candidati au renuntat dupa prima zi de concurs, astfel ca in cea de-a doua zi au mai ramas in cursa doar 18, jumatate dintre ei obtinind medii peste sapte. "Rezultatele studentilor braileni au fost cu atit mai valoroase cu cit concursul s-a sustinut in versiunea 2008, iar ei au studiat AutoCAD-ul doar la nivelul versiunii 2002 pentru care facultatea detine licente educationale. De asemenea, trebuie subliniat faptul ca un element decisiv la obtinerea acestor rezultate l-au avut dotarile la nivel de tehnica de calcul efectuate de Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati pe parcursul anului universitar anterior ce s-au concretizat intr-un laborator de informatica conform cu cerintele unui invatamint european, dotat cu 17 posturi de calcul/proiectare Pentium IV echipate cu procesor Cuore Duo si monitoare LCD de 19", video proiector de ultima generatie, mobilier nou si climatizare realizata prin doua aparate de aer conditionat", a explicat decanul Facultatii de Inginerie, conf. ec. dr. ing. Adrian Goanta.
Toti cei sapte participanti din partea Facultatii de Inginerie din Braila s-au pregatit in cadrul cercului de "Grafica asistata de calculator" condus de conf. ec. dr. ing. Adrian Goanta.
Concursul are si o faza nationala, la care vor participa studentii din intreaga tara ce au ocupat primele trei locuri sau au primit mentiuni la fazele pe universitati.