Studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în practică pe monitoarele Flotilei Fluviale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în practică pe monitoarele Flotilei Fluviale

• este vorba de studenții anului III ai Academiei Navale, viitori ofițeri de Marină, care au participat la activitățile organizate de Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale și de celelalte unități ale Forțelor Navale Române

 

Studenții anului III ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au executat, în a doua parte a lunii iulie a.c., stagiul de practică în mai multe unități militare aparținând Forțelor Navale Române, inclusiv cele aparținând Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, al cărui comandament se află la Brăila: Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, Divizionul 88 Vedete Fluviale, Divizionul 50 Corvete, Divizionul 150 Rachete Navale și Fregata 222 „Regina Maria”.

Potrivit unor surse militare, viitorii ofițeri au participat la toate activitățile specifice unităților în care au fost repartizați, fiind coordonați de membrii echipajelor navelor. Activitățile au fost menite să le testeze cunoștințele, dar și capacitatea de a lucra în echipă, o abilitate care îi va ajuta în viitoarea carieră.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” (ANMB) din Constanța este o instituție publică de educație și cercetare științifică ce oferă programe acreditate de licență și masterat pentru studii universitare în domeniul maritim, fluvial și portuar. Misiunea Academiei Navale este formarea la nivel universitar a absolvenților care să satisfacă nevoia de profesioniști a Forțelor Navale Române, Poliției de Frontieră și mediului economic din domeniul naval și portuar maritim și fluvial. ANMB organizează sesiuni de admitere pentru diverse programe de studii universitare de licență și masterat din domeniile Inginerie Marină și Navigatie, Inginerie Electrică și Inginerie și Management:

- studii universitare de licență la secția civilă (programe de studii Inginerie și Management Naval și Portuar, Navigație și Transport Maritim și Fluvial, Electromecanică și Electromecanică Navală);
- studii universitare de licență la secția militară (programe de studii Navigație, Hidrografie și Echipamente Navale, Electromecanică, Electromecanică Navală și Arhitectură Navală);

- studii universitare de masterat (programe de studii Sisteme Electromecanice Navale, Științe Nautice, Oceanografie și hidrografie, Managementul Sistemelor Logistice, Inginerie și Management Naval și Portuar și Operarea și Conducerea Sistemelor Electroenergetice Navale).

Programele de studii universitare de licență și masterat oferite de Academia Navală sunt acreditate de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și sunt certificate de Autoritatea Navală Română (ANR) privind respectarea cerințelor specifice domeniului maritim, prevăzute de International Maritime Organization (IMO).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro