Mergi la conţinutul principal

Studenți din Tubingen, Germania, în vizită la Brăila

* 12 studenți germani, împreună cu un coordonator de grup, au fost oaspeții Mănăstirii "Sf. M. M. Pantelimon" Lacu Sărat și ai Catedralei "Nașterea Domnului", din Bariera Călărașilor * evenimentul se înscrie în parteneriatul vechi de 28 de ani, încheiat între Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) și studenții germani din Tubingen

 

ASCOR & Evangelisches Stift Tubingen - 28 ani de prietenie între studenții creștini ortodocși de la Dunărea de Jos și studenții creștini evanghelici din orașul Tubingen, Germania.

În perioada 3-11 august a.c., timp de nouă zile, a avut loc cel de-al 28-lea schimb de experiență dintre membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) - Filiala "Sf. Apostol Andrei" Galați (la care sunt afiliați și studenții creștini brăileni) și studenții germani din orașul Tübingen, Germania. Anul acesta, au sosit la Dunărea de Jos 12 studenți germani împreună cu un coordonator de grup.

Programul delegației de studenți germani (însoțită, de altfel, de studenții români) a inclus vizitarea Catedralei "Nașterea Domnului" din Brăila (pe 6 august, sărbătoarea Schimbării la Față), unde tinerii au fost primiți cu ospitalitate de către preotul paroh Costel Vatră și de către pr. diacon Costel Toma. Potrivit părintelui Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, oaspeții au făcut turul edificiului ctitorit în inima Brăilei, după care au purces la Mănăstirea "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" din Stațiunea Lacu Sărat, unde au fost primiți de către maica stareță Pantelimona. Maica stareță le-a prezentat studenților germani mănăstirea, biserica din lemn cu odoarele sfinte și muzeul etnografic înființat în vecinătatea sfântului lăcaș. În aceeași zi, tinerii germani și români au participat la mai multe seminarii organizate atât de partea germană, cât și de cea română.

După sosirea în România, pe 3 august, studenții germani au fost cazați într-unul dintre căminele Campusului studențesc "Al I. Cuza", din orașul vecin, pentru ca a doua zi (4 august) să fie oaspeții Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a primit la Centrul Eparhial. Întâlnirea a avut loc în Sala "Episcop Chesarie Păunescu" a Centrului Eparhial, discuția fiind axată pe cele trei provocări majore ale lumii actuale: criza spirituală, criza materială și criza medicală, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro