Mergi la conţinutul principal

Studenți din România, Bulgaria, Polonia și Letonia, oaspeții Flotilei Fluviale de la Brăila

• este vorba de studenții anul II ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care au vizitat navele de luptă și Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” • studenților le-au fost prezentate date despre istoria, componența precum și misiunile Forțelor Fluviale

 

Studenții Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân” în vizită la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, al cărui comandament se află la Brăila.

Astfel, potrivit unor surse militare, în ziua de vineri, 20 octombrie 2023, pe o vreme superbă, studenții anului II ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, din Constanța, au efectuat o vizită de informare la bordul navelor de luptă din Portul Militar Brăila, precum și la sediul Comandamentului Flotilei Fluviale ,,Mihail Kogălniceanu”, de pe Strada Împăratul Traian, din Brăila. Aici, studenților de la „Mircea cel Bătrân” le-au fost prezentate date despre istoria, componența, precum și misiunile Forțelor Fluviale. Din grupul de oaspeți au făcut parte și studenți din Bulgaria, Polonia și Letonia, aflați la studii în România, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, în cadrul programului ErasmusÂ.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” își are originea în Școala Flotilei, înființată în 17 noiembrie 1872, cu sediul la Galați. Ulterior, învățământul superior de marină a evoluat sub diferite denumiri, conform organizărilor învățământului militar. Pentru pregătirea specială a ofițerilor repartizați în flota militară, la 26 februarie 1896 s-a inființat Școala de Aplicație a Sublocotenenților de Marină, care a funcționat la Galați până în anul 1901, când a fost mutată la Constanța. La 29 octombrie 1909, Școala de Aplicație a Sublocotenenților de Marină a fost organizată pe noi baze, primind denumirea de Școala Navală Superioară, care a funcționat la Constanța până la Primul Război Mondial. După război, secția de marină de la Școala de Artilerie, Geniu și Marină și-a reluat activitatea la 9 iunie 1920, fiind mutată la Constanța și reorganizată într-o instituție de învățământ superior complexă, cu denumirea de Școala Navală, care a funcționat cu unele întreruperi până în anul de învățământ 1939 - 1940. Pentru formarea personalului necesar navelor comerciale, la 1 oct. 1938, în cadrul Școlii Navale s-a înființat Secția Marinei de Comerț.

După Al Doilea Război Mondial, instituția și-a schimbat denumirea în Școala Navală și Școala de Maiștri (1948), Școlile Marinei Militare (dec. 1948 - iun. 1950), Școala de Ofițeri de Marină (iun. 1950 - 1952), Școala Militară de Marină (1952 - 1954), Școala Militară Superioară de Marină (1954 - 1968). La 1 sept. 1959, s-a reînființat Secția Marinei Comerciale, care, din 1 ian. 1969, și-a schimbat denumirea în Școala de Ofițeri Activi de Marină „Mircea cel Bătrân”, continuând să pregătească ofițeri pentru Marina Militară și Marina Comercială. La 29 aug. 1973, Școala Militară de Ofițeri Activi de Marină a fuzionat cu Institutul de Marină Civilă, creat în 1972, noii instituții de atribuindu-i-se numele de Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”. În sfârșit, în anul 1990, Institutul de Marină a fost reorganizat ca urmare a Revoluției din decembrie 1989, înființându-se Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, instituție militară de învățământ superior care a dat țării serii întregi de ofițeri ai Forțelor Navale Române, inclusiv ai Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro