Studenţii brăileni îşi dezvoltă competenţele | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Studenţii brăileni îşi dezvoltă competenţele

Studenţii brăileni au parcurs cel de-al treilea modul al proiectului, "Realizarea fabricaţiei digitale a produselor folosind prototipul virtual" împreună cu reprezentanţi ai aplicantului principal, Ada Computers, dar şi ai celor şapte universităţi implicate, între care şi Facultatea de Inginerie Brăila.
Proiectul are o valoare de 24 de milioane de euro, a început în 2009 şi va dura până în 2012. Scopul acestuia este creşterea aptitudinilor de muncă pentru 700 de studenţi ai universităţilor partenere aflaţi în situaţia de tranziţie de la universitate la viaţa activă, printr-o adaptare a cunoştinţelor la necesităţile mediului de afaceri, care va duce la îmbunătăţirea inserţiei acestora pe piaţa muncii. Cursurile sunt împărţite în patru module: concepţia şi proiectarea produselor, simularea şi analiza folosind prototipul virtual, realizarea fabricaţiei digitale a produselor folosind prototipul virtual şi integrarea etapelor de dezvoltare, colaborarea în întreprinderea virtuală şi managementul documentaţiei tehnice despre produs.
Managerul proiectului, ing. Ionel Bratu, este mulţumit de cum au decurs activităţile, de interesul pe care l-au demonstrat studenţii în deprinderea competenţelor. "Acest proiect urmăreşte tendinţa din economie şi oferă viitorilor ingineri competenţele necesare pentru a se integra pe piaţa muncii în continuă dezvoltare. Dacă proiectarea se face acum pe calculator în orice firmă, gestionarea bazelor de date tehnice nu o face orice firmă şi sunt puse în situaţia că dacă le pleacă un angajat ei să piardă informaţiile dintr-un proiect la care respectivul a lucrat şi a fost plătit pentru asta. Practic, acele informaţii sunt proprietatea intelectuală a firmei şi ea trebuie să ştie să le gestioneze, iar studenţii vor şti să facă asta. Astfel de specializări sunt necesare atât în firmele mari, cât şi în firmele care au cinci angajaţi, aşa că tinerii se vor putea angaja foarte bine la Brăila sau oriunde în altă parte. Studenţii mai trebuie să înveţe ca la bursele de locuri de muncă să nu ceară să fie angajaţi, ci să se prezinte şi să demonstreze patronului respectiv că prin ce ştiu ei să facă îi vor aduce profit", a spus ing. Ionel Bratu. Specialistul a mai precizat că deşi în ultima vreme se urmăresc competenţele, cunoştinţele rămân la locul lor şi sunt neapărat necesare pentru că fără cunoştinţe nu se pot dezvolta competenţe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro