Mergi la conţinutul principal

Struţo-cămila Inspecţia Muncii+Plăţi Sociale

Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia de Plăţi Sociale pentru a forma, prin comasare, o nouă agenţie. Prin ordonanţă de Guvern, s-a stabilit că în locul celor două instituţii va fi formată o structură unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, în subordinea Ministerului Muncii.
Urmare a acestei decizii, în subordinea noii agenţii vor fi create, la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti, direcţii judeţene de muncă şi securitate socială, conform ordonanţei de urgenţă privind noua configuraţie a Guvernului. La nivel central, agenţia va fi condusă de un secretar de stat, numit de premier la propunerea ministrului Muncii, ea urmând a prelua personalul cele două structuri comasate, dar cu încadrarea în numărul maxim de posturi. Cum reorganizarea după noile reguli presupune acte normative subsecvente, privind organizarea şi funcţionarea noii structuri, este de aşteptat ca abia undeva la jumătatea anului viitor să se finalizeze procedura comasării, dispusă de Executiv.
De precizat că, în plan local, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila este condus de Dumitru Văduva, iar Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială îl are director pe Adrian Ritzinger. Rămâne de văzut care dintre cei doi va asigura conducerea viitoarei structuri, asta în cazul în care nu va fi desemnat director o persoană din exterior.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro