Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Strins de git de proful de istorie

A primit o bataie buna, de ziua lui. Un elev de 15 ani al Scolii "Ecaterina Teodoriu" din municipiu, il acuza pe profesorul sau de istorie, Simion Gogorita, ca l-ar fi lovit cu pumnul in cap, l-ar fi strins de git si l-ar fi aruncat peste banci, drept raspuns la o solicitare a copilului, de a i se explica din nou un amanunt pe care nu-l intelesese, din lectia predata. Totul s-a intimplat in timpul orei de istorie, la clasa a VIII-a, cind la final, Ionut Priceputu i-a cerut profesorului citeva lamuriri suplimentare. Baiatul povesteste ca profesorul venise nervos la clasa, iar cind l-a auzit ce-i cere, s-a infuriat si mai tare, l-a lovit in cap, dupa care l-a luat de git si l-a aruncat peste banci. Ulterior, desi baiatul se ranise, iar singele ii cursese pe camasa, l-a dat afara din clasa. In pauza, unul dintre colegii elevului batut i-a sunat pe parintii acestuia, care-l asteptau acasa pentru a-i sarbatori ziua de nastere, le-a spus ce s-a intimplat si i-a chemat la scoala, sa-l ia pe adolescent, pentru ca acesta era prea socat ca sa se poata deplasa singur. Cind l-au vazut in ce stare este, plin de singe, parintii s-au ingrozit. Tatal acestuia, Daniel Priceputu, l-a cautat pe profesor, ca sa-i ceara socoteala, insa acesta a negat ca l-ar fi lovit atit de tare. Barbatul spune ca i-a intrebat si pe elevi, care i-au confirmat ca fiul sau nu se facuse vinovat de nimic: "Ionut i-a spus “Mai explicati-mi si mie o data, ca n-am inteles” si atunci profesorul s-a dus si i-a aplicat un pumn in cap. “Ce n-ai inteles?”, i-a dat un pumn in cap, l-a luat ameteala pe baiat si l-a luat asa, de git si l-a trintit peste banci. Nu pot sa concep asa ceva, eu nu permit nimanui sa ridice mina asupra copilului meu. Ce a facut? Nu a facut nimic, i-am intrebat si pe colegii lui de clasa, au fost martori, ne-au spus cu totii ca Ionut nu a facut nimic rau. S-au luat si declaratii de la copii. Eu am fost sa vorbesc si cu profesorul, dar el a zis ca nu-i adevarat, ca sa stau sa-mi explice. Ce sa-mi explice? Cind l-am vazut in ce stare este, plin de singe pe camasa, mi s-a facut rau. Si asta de ziua lui, noi il asteptam sa sarbatorim impreuna si uite ce sarbatoare, a ajuns la spital!" Demn de mentionat este si faptul ca elevul agresat sustine ca n-ar fi prima oara "cind se intimpla asa ceva cu profesorul de istorie"

"Nu trebuie sa toleram astfel de abateri, astfel de incidente"

Conducerea scolii a luat deja declaratii de la elevi si a demarat o ancheta in acest caz, pentru a stabili ce s-a intimplat in clasa.
Directorul Ion Nedelcu a declarat: "Am facut primele cercetari sa vedem daca este adevarata situatia si intr-adevar, in timpul orei de istorie, s-a desfasurat acest eveniment. Am inteles ca domnul profesor a fost deranjat de citeva ori in timpul lectiei si elevul, dupa citeva observatii, a fost invitat afara, intr-o nota mai fortata. Eu condamn astfel de manifestari si nu pot sa fiu de acord cu ele, chiar sint surprins de astfel de iesiri. Vom desemna o comisie de ancheta care pe baza regulamentului scolar, a statutului personalului didactic, va avea posibilitatea sa cunoasca mai bine acest caz si sa decida modul in care va fi sanctionat, pentru ca va fi o sanctiune, si fara o sanctiune mai dura nu se poate. Nu trebuie sa toleram astfel de abateri, astfel de incidente".
Profesorul acuzat nu a putut fi contactat, in cursul dupa-amiezii de ieri. El insa va fi audiat de comisia de ancheta, pentru a-si putea prezenta punctul de vedere. Parintii copilului au de gind sa-i scoata acestuia certificat medico-legal si sa faca plingere impotriva cadrului didactic care a ridicat mina asupra fiului lor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii