* liderii PSD Brăila au pus mână de la mână și au donat bani pentru realizarea, achiziționarea și donarea unor tuneluri dezinfectante și echipamente medicale către spitalele din județ * potrivit președintelui PSD Brăila, Ion Rotaru, ar fi vorba despre câteva sute de milioane lei vechi * primarul orașului Făurei, Ionel Voinea, a ținut să salute recent pe rețelele de socializare gestul șefilor săi de partid * Rotaru a afirmat că nu ar fi dorit să se facă tam-tam despre acest lucru, dar și-a manifestat speranța că poate ideea va inspira și reprezentanții altor partide politice să procedeze similar
Gest frumos dinspre tabăra PSD Brăila în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre o donație făcută spitalelor din județ de către parlamentarii PSD Brăila, Ion Rotaru, Nicu Niță și Florin Mircea, europarlamentarul Mihai Tudose, primarul Marian Dragomir, viceprimarii Doinița Ciocan și Alexandru Jantea, președintele CJ Brăila Francisk Chiriac și vicepreședintele CJ Ionel Epureanu. Potrivit șefului social-democraților brăileni, Ion Rotaru, recent, au fost donate mai multe tuneluri dezinfectante spitalelor din Brăila, realizate de Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, dar și injectomate. O donație de câteva sute de milioane lei vechi, a afirmat senatorul, cu precizarea că nu a dorit să se facă tam-tam despre acest gest, pentru a nu fi interpretat greșit. Cu toate acestea, trebuie precizat că primarul orașului Făurei, PSD-istul Ionel Voinea nu a stat foarte mult pe gânduri și a anunțat pe rețelele de socializare faptul că și spitalul din localitatea pe care o conduce a primit un astfel de tunel, iar alți membrii de partid au preluat mesajul și l-au distribuit la rândul lor.
”Astăzi, 21 mai, a fost montat în incinta Spitalului Orășenesc Făurei un tunel dezinfectant. Mulțumesc pe această cale pentru donația acordată: Europarlamentarului PSD, Mihai Tudose; Parlamentarilor PSD Brăila, Rotaru Ion, Nicu Niță și Mircea Florin; Președintelui CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac; Vicepresedintelui CJ Brăila, Epureanu Ionel”, a scris Voinea pe pagina sa de Facebook, însoțindu-și postarea de imagini cu intrarea Spitalului Orășenesc Făurei. Contactat telefonic, acesta s-a arătat extrem de încântat de gestul parlamentarilor PSD Brăila, și a ținut să îl adauge la ”rubrica mulțumiri” și pe primarul Marian Dragomir, pe care nu îl menționase inițial în postare.
Rotaru și-ar dori ca și alte formațiuni politice să le urmeze exemplul
Întrebat în legătură cu această donație către spitalele din județul Brăila, șeful PSD Brăila Ion Rotaru a dorit să precizeze că nu avea de gând să iasă public cu acest gest, tocmai pentru a nu fi interpretat în vreun fel.
”Noi am luat această decizie la nivel de lideri. Parlamentarii, europarlamentarul Mihai Tudose, președintele și vicepreședintele de Consiliu Județean, primarul și viceprimarii, să venim cu o contribuție. Am donat cele șase tuneluri pentru Spitalul Județean și cred că a fost unul și la Spitalul de Pneumoftiziologie. Nu mai știu exact locațiile, dar se poate verifica unde s-au dus. Încă un tunel la Spitalul din Făurei pentru zona de dezinfecție și decontaminare a personalului medical. De asemenea, un număr de injectomate, șase dacă nu mă înșel, care sunt foarte utile și necesare în zona de Terapie Intensivă. Contribuția este a celor pe care i-am menționat. Nu am dorit să facem niciun fel de tam-tam privind chestiunea aceasta, pentru că s-ar fi putut interpreta. Dar dacă mi-aș fi dorit să facem o ușoară publicitate pe tema aceasta, ar fi fost doar în ideea în care, gestul nostru ar fi inspirat și alte formațiuni politice să dea o mână de ajutor. Ca sumă, câteva sute de milioane lei vechi. Nu mai știu exact. Oricum, pe mine m-a bucurat foarte mult că Biblioteca Județeană «Panait Istrati» a luat această decizie, că a existat capacitatea logistică, tehnică, organizatorică și umană de a rezolva cu succes și cu profesionalism, dacă se poate spune așa, un lucru care era absolut necesar. Nu știu dacă ar fi fost costuri comparabile, în cazul în care erau aduse din altă parte aceste tuneluri, dar m-am bucurat că s-au putut face la Brăila și că le pot folosi cei care sunt în prima linie”, a explicat Rotaru.