Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Strada Mihail Sebastian - fragment semnificativ din viata Brailei

Directia pentru Cultura a inaugurat, ieri, expozitia interactiva "Repere ale memoriei locului: strada Mihail Sebastian/ strada Coroanei".
Directorul Directiei, drd. Ana Harapescu, a vorbit despre agresiunile continue care se fac asupra caselor de pe strada Mihail Sebastian si despre faptul ca daca acestea vor continua, in citiva ani vom vorbi la trecut despre zestrea imobila a Brailei. Criticul Ana Maria Hartuche, realizatorul expozitiei, a spus ca in concepere nu a pornit de la un punct de vedere istoric, ci a cautat imagini evocatoare, care nu se regasesc in cartile de istorie. "Este o expozitie vie, fiecare vizitator putind sa adauge propriile comentarii. Este foarte clara. Fiecare poate sa descopere anumite lucruri conform sensibilitatii sale. Important este ca aceasta strada reprezinta un fragment semnificativ pentru ce si cum a trait si s-a dezvoltat Braila in perioada 1910 - 1940. Vreau sa multumesc si celor care m-au ajutat in realizarea expozitiei, mi-au furnizat informatii: Ioana Manolescu, Valeriu Rosca, Nicolae Tino, Iani Metaxatos", a spus Ana Maria Hartuche. La realizarea expozitiei au mai participat: Viorel Radu, care a raspuns de realizarea fotografiilor si George Balcan, cel care a tehnoredactat textele insotitoare ale fotografiilor. La eveniment a mai participat si Clubul "Voltin". Presedintele acestuia, Adriana Vadeanu, a prezentat un proiect al lor, "Valori si traditii culturale brailene", pe care il realizeaza cu membrii "Voltin" in colaborare cu Directia pentru Cultura, Liceul de Arta si Colegiul "Murgoci". Despre vechea strada Mihail Sebastian si despre faptul ca Braila a fost un extraordinar oras cosmopolit au mai vorbit: profesorii Ioan Munteanu si Nicolina Mitu, presedintele Comunitatii Evreilor din Braila, David Iancu, presedintele Asociatiei "Pro Basarabia si Bucovina", Juvenale Harabagiu, si regizorul francez Emmanuel Ray, sosit la Braila pentru a monta un spectacol la Teatrul de Papusi. Expozitia va fi la dispozitia elevilor, profesorilor, o lunga perioada de timp.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii