Mergi la conţinutul principal

Strada Mihail Sebastian - fragment semnificativ din viata Brailei

Directia pentru Cultura a inaugurat, ieri, expozitia interactiva "Repere ale memoriei locului: strada Mihail Sebastian/ strada Coroanei".
Directorul Directiei, drd. Ana Harapescu, a vorbit despre agresiunile continue care se fac asupra caselor de pe strada Mihail Sebastian si despre faptul ca daca acestea vor continua, in citiva ani vom vorbi la trecut despre zestrea imobila a Brailei. Criticul Ana Maria Hartuche, realizatorul expozitiei, a spus ca in concepere nu a pornit de la un punct de vedere istoric, ci a cautat imagini evocatoare, care nu se regasesc in cartile de istorie. "Este o expozitie vie, fiecare vizitator putind sa adauge propriile comentarii. Este foarte clara. Fiecare poate sa descopere anumite lucruri conform sensibilitatii sale. Important este ca aceasta strada reprezinta un fragment semnificativ pentru ce si cum a trait si s-a dezvoltat Braila in perioada 1910 - 1940. Vreau sa multumesc si celor care m-au ajutat in realizarea expozitiei, mi-au furnizat informatii: Ioana Manolescu, Valeriu Rosca, Nicolae Tino, Iani Metaxatos", a spus Ana Maria Hartuche. La realizarea expozitiei au mai participat: Viorel Radu, care a raspuns de realizarea fotografiilor si George Balcan, cel care a tehnoredactat textele insotitoare ale fotografiilor. La eveniment a mai participat si Clubul "Voltin". Presedintele acestuia, Adriana Vadeanu, a prezentat un proiect al lor, "Valori si traditii culturale brailene", pe care il realizeaza cu membrii "Voltin" in colaborare cu Directia pentru Cultura, Liceul de Arta si Colegiul "Murgoci". Despre vechea strada Mihail Sebastian si despre faptul ca Braila a fost un extraordinar oras cosmopolit au mai vorbit: profesorii Ioan Munteanu si Nicolina Mitu, presedintele Comunitatii Evreilor din Braila, David Iancu, presedintele Asociatiei "Pro Basarabia si Bucovina", Juvenale Harabagiu, si regizorul francez Emmanuel Ray, sosit la Braila pentru a monta un spectacol la Teatrul de Papusi. Expozitia va fi la dispozitia elevilor, profesorilor, o lunga perioada de timp.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro