Skip to main content

Strada Mihai Eminescu, transformata in santier

Vesti proaste pentru comerciantii de pe strada Mihai Eminescu: in circa doua saptamini, vor incepe lucrarile pentru reabilitarea acesteia, iar zona va fi transformata in santier pentru aproape un an de zile. Strada amintita va fi prima "luata in primire" de constructori, in cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric si, la finalul lucrarilor, va avea izul uneia de la 1900. Proiectul cuprinde si transformarea acestei artere, care a fost folosita exclusiv drept zona de promenada, intr-una cu circulatie rutiera, ceea ce va duce, spun edilii, la o inflorire a comertului. Pina la acel moment fericit, insa, adica cel putin pina in primavara viitoare, comertul in zona va fi mort. "Astazi am avut sarcina sa predau amplasamentul, pentru inceperea lucrarilor si am specificat ca lucrarea numarul 1 este Strada Republicii. Toata strada se va reface in stilul anilor 1900, va fi santier si nu se va mai putea circula pe acolo. De aceea nici nu am mai facut vreo investitie acolo, pentru ca se reabiliteaza acum in totalitate. Acolo sint citeva cladiri care trebuie reparate. Este cea care apartine Inspectoratului Scolar care arata ca un jaf, cea a hotelului Pescarus, cu care nici in ziua de azi nu s-a rezolvat problema in instanta, ca sa stim cine-i proprietarul, iar cladirea fostului CEC am aprobat in consiliu sa o dam in administrare Parchetului, care vrea sa-si faca acolo un sediu. Se va elibera locul pe care-l ocupa acum linga tribunal si rezolvam in situatia asta doua probleme: tribunalul oricum avea nevoie de spatiu pentru extindere, si daca Parchetul face rost de bani si reabiliteaza cladirea, e si aproape de Politie, pot sa lucreze mult mai bine. Lucrarile vor incepe luna viitoare, in circa doua saptamini. Vor disparea toate "placintele" alea de pe centru (rondurile cu flori- n.r.), si se va face strada pentru circulatia masinilor. Vom face trotuare, vom pune pomi. E o strada care are latime de 20 de metri, incap de toate, si trotuare si parcare, si zone pentru amplasare de mese", a declarat, ieri, primarul Constantin Cibu.
La rindul sau, viceprimarul Lucian Tilea a adaugat: "Se sapa, se schimba toate conductele, se coboara nivelul de calcare cu 40 de centimetri. Lucrarile vor dura minimum opt luni de zile".
In plus, edilul-sef a precizat ca este pe cale sa se rezolve si problema Arenei de box, care a stat inchisa ani de zile: "Am elaborat caietul de sarcini si pentru Arena de box, pe care avem de gind sa o concesionam. Terenul respectiv se va folosi pentru ridicarea unui obiectiv economic, dar care sa pastreze obligatoriu si posibilitatea de a amenaja o arena de box in momentul unor gale deosebite, exact cum este in SUA, un restaurant mare care in mijloc sa aiba un loc unde se poate monta un ring. Sint trei-patru firme interesate si sper ca vom rezolva si asta rapid".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu