* oamenii se întreabă de ce nu s-au rezolvat problemele existente înainte de a se face asfaltarea * reprezentanţii Primăriei spun că după turnarea covorului asfaltic s-a constatat că într-un anumit loc bălteşte apa de ploaie, astfel că s-a luat decizia montării unei noi guri de scurgere la canalizare
Săpăturile făcute pe străzi proaspăt asfaltate, pentru diverse intervenţii la reţelele subterane de apă, gaze sau canalizare, nu sunt o raritate pe raza municipiului Brăila, fiind destul de dese cazurile când s-a procedat aşa. Cert este că, în ultima perioadă, brăilenii încep să reacţioneze faţă de acest fenomen, reclamând lipsa de profesionalism a responsabililor din administraţie care permit aşa ceva. Recent, am primit o sesizare referitoare la o parcare abia amenajată, unde s-a decupat asfaltul proaspăt pentru o intervenţie la reţeaua de apă. Ieri, sesizări pe aceeaşi temă au fost formulate de câţiva locatari ai străzii I. C. Brătianu, care ne-au spus că stratul de asfalt turnat cu doar câteva zile în urmă a fost spart de câţiva muncitori, trimişi de şefi să sape un şanţ pe mijlocul străzi. ”Nici nu s-a răcit bine asfaltul şi, gata, au venit să-l spargă. Asta e lipsă totală de profesionalism! De ce nu au reparat ce trebuia reparat înainte de a asfalta strada!?”, se întreba un cititor indignat, în timp ce un altul ne-a trimis şi câteva fotografii de la faţa locului, reclamând acelaşi lucru.
Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Brăilei ne-a confirmat faptul că pe strada I.C. Brătianu se face o intervenţie pe covorul asfaltic recent turnat, însă ne-a explicat că lucrarea chiar era necesară. Concret, directorul Marius Termegan ne-a precizat că în zona respectivă se forma o baltă în zilele ploioase, motiv pentru care s-a luat decizia de a se monta o gură de canalizare care să preia apele pluviale. ”Trebuie precizat că strada I.C. Brătianu nu a trecut printr-un proces de modernizare complet, cu intervenţii asupra profilului transversal şi longitudinal al carosabilului. Lucrarea executată în urmă cu câteva zile a fost o lucrare de întreţinere, cu turnarea unui nou strat de asfalt, precum şi cu montarea unor borduri noi. Când a plouat, s-a constatat că apa bălteşte într-o anumită zonă şi că e nevoie de o nouă gură de canalizare pentru rezolvarea problemei. Din acest motiv, am solicitat Companiei de Utilităţi Publice «Dunărea» să monteze o nouă gură de scurgere, ca să poată fi preluată mai eficient apa de ploaie”, ne-a explicat directorul Termegan.