Strada Griviţei intră în reparaţii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Strada Griviţei intră în reparaţii

• aceasta este asigurarea dată de primarul municipiului, la cea mai recentă conferinţă de presă • societatea care se va ocupa de lucrare este “Tancrad”, deoarece firma care a reabilitat strada, în 2011, nu mai răspunde solicitărilor din partea Municipalităţii • reparaţiile vor fi plătite din garanţia de bună execuţie, iar “Tehnologica Radion” va fi chemată în instanţă pentru reconstituirea sumei

 

Tasările care s-au format în ultimele luni pe strada Griviţei urmează să dispară. Primarul Marian Dragomir a declarat, într-o conferinţă de presă, că zilele viitoare vor începe lucrările de reparaţie. Problema este că firma care s-a ocupat de reabilitarea şoselei în urmă cu 8 ani, “Tehnologica Radion”, nu a mai răspuns solicitărilor formulate de Primărie pentru a repara carosabilul.

“Am primit răspuns de la bancă pentru a ne adresa lichidatorului societăţii respective. Am făcut deja adresele pentru a fi deblocată garanţia. O să vedeţi că zilele acestea se va interveni deja la strada Griviţei pentru punerea în siguranţă a străzii. Sumele respective vor fi acoperite din garanţia societăţii, iar la final va fi dată în judecată pentru completarea garanţiei”, a declarat Marian Dragomir.

Garanţia de bună execuţie la care se referă primarul este în valoare de 365.985,46 lei, iar strada se mai află încă în perioada de garanţie. Municipalitatea a solicitat de mai multe ori firmei bucureştene să intervină pentru eliminarea tasărilor apărute pe carosabilul străzii Griviţei, însă fără răspuns. Astfel, lucrările de reparaţii revin în sarcina societăţii “Tancrad”, cu care primăria are un acord multianual pentru intervenţii de genul acesta.

Reamintim că pe 1 martie 2010 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a străzii Griviţei, iar recepţia s-a făcut în 28 octombrie 2011. Investiţia a costat 13 milioane lei, bani proveniţi din fonduri europene, asta deşi suma pe care Uniunea Europeană era dispusă să o acorde pentru lucrare era de 24 milioane lei. Se pare că economia de 11 milioane lei nu a fost de bun augur, căci tasările au început să apară la scurt timp după recepţie. Au existat voci care au spus la vremea respectivă că de vină ar fi lucrările de slabă calitate efectuate de “Tehnologica Radion”, tocmai pentru că ar fi câştigat licitaţia participând cu un tarif care nu ar fi putut acoperi costul unor lucrări făcute la standarde de calitate ridicate. Reprezentanţii Primăriei au spus atunci că nu s-a făcut niciun rabat la calitate. Din păcate, problemele persistă şi acum, la atâţia ani de la finalizarea lucrărilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro